Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kunst op Museumplein toont keiharde waarheid kindermishandeling

Kunst op Museumplein toont keiharde waarheid kindermishandeling

Op het Museumplein hangen vandaag en morgen kindershirts, rompertjes en truitjes met (gefingeerde) voornamen die symbool staan voor alle kinderen die zijn omgekomen door huiselijk geweld.

| Merel Boudrie

Initiatiefnemer Power of Art House wil met Small Victims, Large Numbers de rauwe waarheid omtrent kindermishandeling onder de aandacht brengen.

Lees ook: Vermoed je huiselijk geweld? Dit kun je doen

Harde cijfers
Gemiddeld sterft er in Nederland gemiddeld één kind per week door huiselijk geweld. Ondanks alle inzet op het gebied van onder meer preventie, hulpverlening en wetten, loopt het geweld in huiselijke kring nog altijd niet terug en neemt het aantal dodelijke slachtoffers niet af.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 12.30.43

 

Eerbetoon
De truitjes en rompertjes zijn een indringend en poëtisch eerbetoon aan alle kinderen die – in de afgelopen tien jaar – door mishandeling om het leven kwamen. Stuk voor stuk staan ze symbool voor dat ene kindje per week, die 52 kinderen gemiddeld per jaar. Van de kleine Sharleyne uit Hoogeveen tot de tienjarige Ferdyan uit Amsterdam. Maar ook Rowena, het meisje van Nulde, of Gessica, beter bekend als het ‘Maasmeisje’.

4 - ©Aatjan Renders _ Power of Art House

‘We mogen het niet negeren’
De initiatiefnemers willen ogen openen voor misstanden in de samenleving, zonder met een wijzend vingertje de schuldige aan te wijzen.”We willen niet oordelen over de inzet van iedereen die met hart en ziel probeert het geweld tegen kinderen aan te pakken. Maar we kunnen niet heen om de uiterst pijnlijke cijfers en feiten. Die mógen we niet negeren.”

Lees ook: Organisaties organiseren manifest tegen huiselijk geweld

NIEUWS

Bron: Power of Art House | Foto: Aatjan Renders - Power of Art House

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser