Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Teun van de Keuken maakt voor eens en altijd een einde aan de discussie: 'Pindakaas is hartig'

Teun van de Keuken maakt voor eens en altijd een einde aan de discussie: 'Pindakaas is hartig'

Je zou denken: pindakaas is pindakaas. Smeren, eten, klaar. Niets is minder waar want pindakaas leidt regelmatig tot verhitte discussies aan de keukentafel. Is het nou zoet of toch hartig beleg?

| Marlie van Zoggel

Wie anders dan Teun van de Keuken komt in zijn column in de Volkskrant met het verlossende antwoord.

Discussie

Pindakaas zit zo verankerd in onze cultuur dat veel mensen zelfs een pot meenemen als ze op vakantie gaan. Althans, dat deden ze bij Teun van de Keuken thuis. Behalve die ene keer dat ze er op een Franse camping achterkwamen dat er in de meegesmokkelde pot geen pindakaas maar de hasj van zijn vader zat, maar daar gaat deze column niet over. Teun wil namelijk een einde maken aan de eeuwige discussie over de vraag of pindakaas zoet of hartig beleg is.

Lees ook
Teun van de Keuken heeft he-le-maal gelijk met z’n column over koffie op de werkvloer

Pinda’s, olie en zout

De conclusie van de journalist is duidelijk: pindakaas is hartig. De meeste pindakaas bestaat namelijk uit pinda’s, olie en zout en dat zijn hartige ingrediënten. Dus heeft Teun een belangrijke boodschap voor alle ouders die het ‘je moet eerst iets hartigs eten voor je zoet beleg mag’-principe aanhangen: kinderen die geen ham of kaas willen, kunnen hun eerste boterham met een gerust hart met pindakaas besmeren.

Teun hield ook een poll op Twitter en daaruit blijkt dat tweederde van zijn volgers het met hem eens is: pindakaas is hartig. 

Lees hier de hele column van Teun in De Volkskrant terug.

NIEUWS | MEEPRATEN | KRANTENTIP

Bron: De Volkskrant | Foto: getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser