krantentip

Deze Amerikaanse schrijver legt uit waarom diëten en fitness zinloos zijn

Deze Amerikaanse schrijver legt uit waarom diëten en fitness zinloos zijn

‘Oud genoeg om dood te gaan’ is het nieuwe boek van de Amerikaanse schrijver Barbara Ehrenreich (76). Daarin legt ze uit hoe weinig diëten en fitnessen nu eigenlijk uithalen.

| Jorieke van Noorloos

“We moeten accepteren dat we geen controle hebben over onze gezondheid, wat al die fitnessgoeroes ook mogen beweren”, aldus Ehrenreich in HUMO.

#healthylife

Als je je graag uitleeft in de sportschool, moet je dat vooral doen, vindt de schrijver. “Maar doe het niet met de illusie dat elke kilometer op de loopband je tien minuten langer laat leven. Zo werkt het helaas niet. Versta me niet verkeerd: ik heb niks tegen fitness, ik doe het zélf graag. Maar ik zie er ook mensen met frisse tegenzin op de loopband staan, omdat ze denken dat het móét. Nou, dan blijf je er beter weg.”

Strijdtoneel van cellen en weefsels

Wat ze precies met haar statement bedoelt? “Ik wil duidelijk maken dat er veel dingen zijn waarover we geen enkele controle hebben”, gaat Ehrenreich verder. “Het lichaam is géén geoliede machine, maar een strijdtoneel van cellen en weefsels waar we geen enkele vat op hebben. We kunnen gezond eten en fitnessen zoveel we willen, maar ieder moment kan ergens in je lichaam een macrofaag een tumor helpen om uit te zaaien. Enige nederigheid is daarom op zijn plaats.”

Lees het complete interview met Barbara Ehrenreich in HUMO (€). Bij uitgeverij Atlas Contact lees je meer over het boek Oud genoeg om dood te gaan.

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Plogging is dé nieuwe fitnesstrend van 2018 en wij (en het milieu) zijn fan

NIEUWS | GEZOND | #HOUVOL | KRANTENTIP

Bron: HUMO | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser