Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

'Octomom' Nadya Suleman werd - naar eigen zeggen - gedwongen een achtling te krijgen

'Octomom' Nadya Suleman werd - naar eigen zeggen - gedwongen een achtling te krijgen

Tien jaar geleden kwam ‘octomom’ Nadya Suleman (43) wereldwijd in het nieuws omdat ze was bevallen van een achtling. De jaren daarna kampte ze met suïcidale gedachtes en drugsverslaving. 

| Maaike van de Graaf

Aan New York Times vertelt ze onder andere hoe het met haar gaat én laat ze weten dat ze werd ‘gedwongen’ een achtling te krijgen.

Octomom

Zowel met haar als met haar acht kinderen gaat het goed, laat ze weten. Ze zijn te klein voor hun leeftijd, maar verder kerngezond. “Ze helpen me met koken, eten veganistisch en zijn heel lief”, vertelt Nadya. Iets wat velen niet hadden verwacht. Nadya ging zich – de  jaren na haar zwangerschap – namelijk steeds slechter voelen en greep naar de alcohol en drugs, kwam in de porno terecht om haar kinderen financieel te onderhouden en stond op het punt zelfmoord te plegen.

Lees ook
Zo gaat het nu met ‘octomom’ Nadya Suleman (en haar achtling)

‘Ik wilde maar een tweeling’

Dat de moeder zich de jaren na de bevalling zo slecht heeft gevoeld, wijt zij niet alleen aan zichzelf. Ze laat namelijk weten dat ze helemaal geen achtling wilde en werd gedwongen door haar dokter. “De arts, dr. Kamrava, dwong mij toestemming te geven voor het implanteren van extra embryo’s terwijl ik aan een brancard werd vastgebonden onder invloed van zware narcotica.” Met alle gevolgen van dien. Inmiddels heeft ze haar leven weer op de rit en gaat het goed met haar.

Nadya en haar kinderen nu:

Nadya toen ze zwanger was van de achtling:

Het hele stuk van The New York Times lees je hier.

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl

NIEUWS | KINDEREN | BUITENLAND | KRANTENTIP

Bron: New York Times | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser