Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Nuon-deurverkoper klapt uit de school: 'Ik ben een oplichter'

Nuon-deurverkoper klapt uit de school: 'Ik ben een oplichter'

Jaap begon enthousiast aan zijn baan als deur-tot-deurverkoper bij energiebedrijf Nuon, maar voelde zich al snel niet prettig bij de ‘oneerlijke’ verkooptechnieken die hij moet gebruiken. Nu wil hij mensen waarschuwen. 

| Marlie van Zoggel

In De Gelderlander doet hij zijn verhaal.

Valse voorwendselen

Jaap werkte voor de Nuon Sales Force, de verkooptak van energiebedrijf Nuon. Net als veel andere energiemaatschappijen en goede doelen gaat een deel van de medewerkers langs de deuren om contracten te verkopen. Maar volgens Jaap scheppen verkopers valse voorwendselen om mensen zo te verleiden tot een overstap: ‘Mensen worden belazerd’.

‘Doe de deur gauw dicht’

Volgens de verkoper zouden cijfers aangepast worden, zodat het bedrag altijd lager uitkomt dan wat de bewoners op dat moment betalen. Ook wordt niet gesproken over btw, terwijl klanten dat wel moeten betalen. Jaap zegt Nuon – dat zich niet in het geschetste beeld herkent – niet te willen ‘bashen’, maar dat er ‘oplossingsgericht’ naar de situatie wordt gekeken. ‘Tot die tijd kan ik eigenlijk maar één advies geven: als een verkoper aanbelt, doe de deur gauw dicht.’

Lees ook
Dit gesprek tussen koper en verkoper op Marktplaats loopt gierend uit de hand

In De Gelderlander delen verschillende mensen hun ervaringen met de deur-tot-deurverkopers. Het hele verhaal lees je hier.

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: De Gelderlander

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser