Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Miranda's ex verkrachtte haar, maar werd daar nooit van beschuldigd: 'Een bittere pil'

Miranda's ex verkrachtte haar, maar werd daar nooit van beschuldigd: 'Een bittere pil'

Er wordt nog dagelijks over gesproken en geschreven: #MeToo. Vaak straft de rechter de dader, maar dat gebeurt lang niet altijd. Zo ging Miranda op zoek naar gerechtigheid. 

| Maaike van de Graaf

Aan de Volkskrant vertelt zij haar verhaal over de avond dat ze werd verkracht.

#MeToo

Als Mirandas ex-vriend Jeroen ineens voor haar deur staat, laat ze weten dat ze wil dat hij weggaat. Daarop antwoordde hij dat hij nog wat spullen kwam ophalen. De vrouw besluit hem binnen te laten. “Toen hij binnenkwam, draaide hij de deur op slot”, vertelt Miranda. Haar ex-vriend verkracht haar en pas om vijf uur ’s ochtends wist Miranda te ontsnappen. “Naar mijn ouders, die vlakbij wonen. Ik schreeuwde door de brievenbus: doe open, doe open!”

Bewijs

Er volgen zware jaren voor Miranda. De rechter oordeelt dat haar ex schuldig is aan mishandeling, maar voor verkrachting volgt vrijspraak. Het OM heeft onvoldoende kunnen aantonen dat er sprake was van dwang. “Een bitter pil”, noemt Miranda dat. Haar vertrouwen in mensen is door de gebeurtenis voor altijd beschadigd. “Je weet nooit wat iemand gaat doen, zelfs niet na achtenhalf jaar.”

De Volkskrant sprak met nog twee andere vrouwen over hun verkrachting. Hun verhaal lees je hier

Lees ook
Columnist Carol over #metoo: ‘Bijzonder dat mannen er een mánnending van maken’

NIEUWS | #METOO | KRANTENTIP

Bron: de Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser