Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Waarom je nooit, maar dan ook nóóit je middelvinger moet opsteken in het verkeer

Waarom je nooit, maar dan ook nóóit je middelvinger moet opsteken in het verkeer

In Duitsland krijg je een boete van vierduizend euro als je je middelvinger opsteekt in het verkeer. ‘Volkskrant’-columnist Margriet Oostveen begrijpt sinds kort ineens waarom, zo schrijft ze.

| Jorieke van Noorloos

Laatst stak ze namelijk zelf haar middelvinger op in het verkeer en daar werd een medeweggebruiker zo woest om, dat hij de achtervolging naar haar inzette.

Lees ook
Gemeente Nijmegen staat béétje voor paal met idee over doorstroming van verkeer

Ergenis op de weg

Oostveen schrijft in de Volkskrant over een middag op de snelweg bij Den Bosch, waar ze rechts en op veel hogere snelheid wordt ingehaald en gesneden. Het gaat om een man in een kleine witte BMW, die volgens de columnist gemakkelijk linksom had kunnen gaan, want daar zijn nog rijstroken genoeg. En ja, daar gaat haar middelvinger van omhoog staan.

Achtervolgen

‘Dan zet meneer gekrenkt de achtervolging in’, vertelt de columnist. ‘Hij zal me in de middagspits op hoge snelheid op een paar meter omcirkelen, zal om-en-om aan mijn bumper kleven en vlak voor me op de rem gaan staan. (..) En dit zal veel te lang duren. (…) Om precies te zijn duurt het tot het laatste benzinestation voor de afrit Everdingen, waar ik de weg af kan. Bij een eerder station durf ik dat niet, hij volgt me de afrit op. Al snel word ik toch liever bij een pomp in elkaar geslagen, dan dat ik me te pletter rijd onder een DAF-truck.’

Gebroken vinger

Voor haar column – en voor haar eigen veiligheid – belt Oostveen met de politie. Want wat moet je in zulke situaties nu doen? Nou: zo snel mogelijk van de weg af, 112 bellen en je deuren vergrendelen. Volgens de politie mag de columnist zelfs blij zijn dat de man haar middelvinger niet gebroken heeft. Want zó gevaarlijk kan het opsteken ervan dus zijn.

Lees hier de complete column van Margriet Oostveen in de Volkskrant.

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: De Volkskrant | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser