Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Acteur Kees Hulst (Hendrik Groen) openhartig over verliefd worden buiten het huwelijk

Acteur Kees Hulst (Hendrik Groen) openhartig over verliefd worden buiten het huwelijk

Acteurs Kees Hulst (66) en Esther Scheldwacht (50) waren beiden getrouwd, toen ze ‘verschrikkelijk verliefd op elkaar werden, met nadruk op verschrikkelijk’. Ze lieten hun twee gezinnen gebroken achter. 

| Ashley Doogan

In de Volkskrant zijn ze hier voor het eerst openhartig over.

Taboe doorbreken

Kees Hulst – bij velen bekend voor zijn glansrol als Hendrik Groen – en Esther Scheldwacht vielen voor elkaar toen ze een getrouwd stel speelden in een voorstelling. Ze verlieten allebei een partner waar ze al decennia mee samen waren. Toen schreef zij een nieuw toneelstuk, over een soortgelijke situatie, om vervolgens samen de hoofdrollen te vertolken. Nu vertellen ze dáár weer over in een persoonlijk interview. Je moet het maar durven. “Ik wil niet dat mijn leven een taboe is, dat het niet hardop zou mogen bestaan”, vertelt Scheldwacht aan de Volkskrant.

Verliefd als een 16-jarige

In hun nieuwe voorstelling ‘Laatste Paar Dagen’ speelt Scheldwacht een getrouwde verpleegster die verliefd wordt op een oudere, stervende weduwnaar. Het luchtte haar op om het stuk te schrijven, omdat het erg moeilijk voor haar was om voor de liefde te kiezen: “Ik werd van alle kanten gewaarschuwd, of voor gek verklaard. Mensen vonden mij opeens slecht en fout. Ze waren enorm kwaad of wilden niks van me weten. Daar moest ik ontzettend aan wennen.” Desondanks zijn Hulst en Scheldwacht nog steeds gelukkig samen en voelen ze zich ‘weer 16 – nee meer 16, dan toen ik 16 was’.

Lees ook
Waarom psychotherapeut Esther Perel het taboe op vreemdgaan wil doorbreken

NIEUWS | INTERVIEW | KRANTENTIP

Bron: De Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser