Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Deze vrouw ontsnapte na 27 jaar aan de greep van Scientology

Deze vrouw ontsnapte na 27 jaar aan de greep van Scientology

Van een overtuigd aanhanger, die op hoog niveau bij de Church of Scientology werkte, tot een afvallige die probeerde te ontsnappen. Schrijver Mariette Lindstein maakte een heftige ontwikkeling mee.

| Boris Lemereis

Vandaag tippen we het interview met Mariette uit Het Parool.

Lees ook
Bizarre docu: hoe ver Scientology ging voor Tom Cruise en het geloof

Waarschuwing

Mariette werkte op het hoofdkwartier van de Church of Scientology, maar na 27 jaar zag ze ineens wat het was: een sekte. Nu reist ze rond om mensen te waarschuwen, en schrijft ze boeken over haar ervaringen. “Je kan wel roepen: ga niet bij een sekte! Maar dan luistert niemand. Op deze manier kan ik veel beter invoelbaar maken hoe makkelijk het is in zoiets verstrikt te raken.”

Mishandeling

Voor Mariette was het ook niet makkelijk om in te zien dat ze in een sekte was beland.”Ik geloofde écht dat we voor een hoger doel werkten. Af en toe had ik wel een vaag gevoel van onbehagen. De twijfels kwamen en gingen. Maar toen de Leider mensen fysiek begon te mishandelen, kreeg ik mijn verstand een beetje terug – al duurde het nog vijf jaar voor ik de moed vond en de kans zag te ontsnappen.”

Lees het hele interview, waarin Mariette ook vertelt hoe haar ontsnapping ging, in Het Parool (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BUITENLAND | KRANTENTIP

Bron: Het Parool | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser