Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Op deze manier heeft de serie 'Friends' invloed (gehad) op onze samenleving

Op deze manier heeft de serie 'Friends' invloed (gehad) op onze samenleving

Het is alweer 24 jaar geleden dat de eerste aflevering van ‘Friends’ op tv kwam. Journalist Kelsey Meller komt nu met een boek over de serie en de invloed die de serie op de maatschappij heeft gehad.

| Tim van Rodijnen

Haar boek heet I’ll Be There For You: The One about Friends.

‘Friends’

Hoewel de Amerikaanse serie dus al meer dan twee decennia geleden op tv kwam, leeft-ie vandaag de dag nog steeds. Als je het woord Friends googelt kom je óm in de resultaten die over de serie gaan. Die resultaten bestaan niet alleen uit leuke lijstjes, maar ook over essays over het gebrek aan diversiteit in de serie. Of aan de niet te ontkennen homofobie. Die essays zijn de grote ergernis van de fans van het eerste uur, die de serie het liefst alleen maar bejubelen. Het lijkt wel of je de serie moet haten of liefhebben.

Lees ook
Britse politie vat lookalike ‘Friends’-acteur in de kraag: ‘Bedankt David Schwimmer’

Invloed op de samenleving

Miller beweert dat de invloed van Friends op onze samenleving onmiskenbaar is. Ze vindt het fascinerend hoe de serie tot onze cultuur is doorgedrongen. Bijvoorbeeld dat iedereen Rachels (gespeeld door Jennifer Aniston) kapsel had, maar ook hoe het buitenland Amerika ziet. Ook vraagt Miller zich af of er momenteel in iedere stad een Starbucks had gezeten als Central Perk ons niet had laten kennismaken met koffiehuiscultuur en bekers koffie zo groot als een kom soep.

Benieuwd geworden naar de rest van het artikel? Lees het hele verhaal uit NRC hier.

NIEUWS | TV | BEKEND | SERIE | BUITENLAND | KRANTENTIP

Bron: NRC | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser