Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

krantentip

Waarom je volgens deze schrijver een beter leven krijgt door te masturberen

Waarom je volgens deze schrijver een beter leven krijgt door te masturberen

Schrijver Eva Daeleman (28) was ‘nooit vies van sex’, maar inmiddels ziet ze zelfbevrediging als een ultieme poging om lijf en geest weer te verbinden. Dat schrijft ze in haar nieuwe boek. 

| Maaike van de Graaf

In een interview met De Standaard praat ze erover.

Orgasmes

In haar nieuwe boek Omdat het kan deelt Eva praktische tips voor een beter leven. Een hoofdstuk gaat over orgasmes. Toen Eva 25 jaar was, kreeg ze van haar chiropractor de opdracht om dagelijks te masturberen. Na een paar weken had ze haar eerste orgasme. “Het was een kantelpunt”, laat ze weten. “Masturbatie heeft me ge­holpen om de band met mezelf en mijn lichaam te herstellen.”

Heling

Het feit dat Daeleman op eigen kracht een orgasme kreeg, was voor haar een opluchting. Ze ziet sex dan ook als meer dan alleen “geiligheid”. Zelfbevrediging zorgt ervoor dat Eva haar lichaam graag weer ziet en minder gestresst is. Velen zien Eva nu als een taboedoorbreker: “Het toont toch aan dat er nog altijd heel veel ongemak rond het vrouwelijke orgasme is.”

Eva Daeleman: 

Het hele interview met Eva in De Standaard lees je hier

Lees ook
Deze seksuologen vertellen waarom je niet te vaak op dezelfde manier moet masturberen

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: De Standaard | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer krantentip

Lees dit ook even

Please update your browser