nieuws

Kort, maar krachtig: Miss Turkije 2017 moet kroon na enkele uren alweer inleveren

Kort, maar krachtig: Miss Turkije 2017 moet kroon na enkele uren alweer inleveren

Itir Esen (18) heeft zich slechts enkele uren ‘Miss Turkije 2017’ mogen noemen. Een tweet over de mislukte couppoging maakte een einde aan het sprookje.

| Merel Boudrie

In haar tweet vergeleek ze haar menstruatiebloed met het bloed van de coupplegers. En dat kan volgens de organisatie niet door de beugel.

Lees ook
Miss Texas haalt uit naar president Trump tijdens live uitzending missverkiezing

Martelaren
Ze schreef: ‘Ik ben vanmorgen ongesteld geworden om martelaarsdag op 15 juli te vieren. Ik vier deze dag door te bloeden zoals de martelaars hebben gebloed.’ De tweet was geplaatst op 15 juli, toen tijdens de couppoging 250 mensen omkwamen die zich verzetten tegen de militairen. President Erdogan spreekt regelmatig over de martelaren die omkwamen in de strijd tegen de coupplegers.

‘Onacceptabel’
De organisatie van de missverkiezing zegt dat de tweet, die ze pas zagen na de verkiezing, ‘onacceptabel’ is. Volgens hen moet de winnares Turkije in de hele wereld vertegenwoordigen, en moet een positief beeld van het land worden uitgedragen.

Miss World
De nummer twee van de schoonheidsverkiezing, Asli Sumen, mag zich nu de knapste van Turkije noemen. Zij zal namens het land meedoen met de verkiezing van Miss World. Esen blijft overigens ontkennen dat ze politieke bedoelingen had met haar tweet.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser