nieuws

Kopie koningsblauwe jurk Máxima gespot in nieuwe Netflix-kerstfilm

Kopie koningsblauwe jurk Máxima gespot in nieuwe Netflix-kerstfilm

Dat veel vrouwen zich laten inspireren door wat Máxima dagelijks uit de kast trekt, wisten we al. Maar dat ook Netflix onze koningin als modevoorbeeld gebruikt, is nieuw.

| Justine Wouterson

In een nieuwe, suikerzoete kerstfilm van de streamingsdienst draagt is een bijna exacte kopie van de koningsblauwe inhuldigingsjurk van Máxima te zien.

Keurig kopietje
Het namaakexemplaar wordt in Netflix Original A Christmas Prince gedragen door de Zuid-Afrikaanse actrice Alice Krige, die daarin de toepasselijke rol van koningin speelt. Natuurlijk is het moeilijk tippen aan de waanzinnige creatie die de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau in 2013 voor Máxima ontwierp, maar de kostuumontwerper van de film heeft behoorlijk zijn best gedaan. Zo komen de kleur, de stof, de kanten details, het riempje en zelfs de cape nagenoeg overeen met the real deal. Het verschil zit ‘m in de sjerp die over de andere schouder hangt en de ietwat andere broche die niet rechts, maar links gespeld zit.

Compliment
Wat Taminiau ervan vindt dat zijn ontwerp ‘klakkeloos’ wordt gekopieerd door Netflix? Helemaal niet erg. In een reactie aan RTL Boulevard laat hij via zijn management weten het op prijs te stellen dat hij de filmmakers van A Christmas Prince, die sinds vorige maand te bekijken is, inspireert.

Zelf spotten? De jurk duikt tegen het einde van de romantische kerstfilm op. Bekijk de trailer in onderstaande video.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Uitzending RTL Boulevard 4-12-17 | Foto: ANP, Netflix

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser