nieuws

Koningsspelen smakelijk geopend met koninklijk ontbijt in Veghel

Koningsspelen smakelijk geopend met koninklijk ontbijt in Veghel

De leerlingen van basisschool De Vijfmaster in Veghel (Noord-Brabant) hadden vanmorgen een wel heel royaal ontbijt. Ze smeerden een broodje Willem-Alexander en Máxima.

| Eva Bongers

Het koningspaar gaf hiermee het startsein voor de vijfde editie van de Koningsspelen.

Lees ook
Koning ‘trakteert’ ons op uitgebreid tv-interview ter ere van 50e verjaardag

Verjaardagscadeau is al gekocht 
Volgens de organisatie is deze editie extra feestelijk omdat de koning dit jaar vijftig wordt. Het thema is dit keer dan ook Feest!. Koningin Máxima vertelde dat ze met de kinderen al een cadeau voor de jarige heeft gekocht, maar daarover wilde ze nog niets verklappen.

Eten, bewegen en zingen
Buiten op het schoolplein van de basisschool genoten de leerlingen, samen met de koning en koningin, van een gezond Koningsontbijt. Ook het officiële lied van de Koningsspelen, Okido van Kinderen voor Kinderen, werd uitgevoerd.

Met z’n allen
Ook op andere basisscholen wordt gezamenlijk ontbeten, gezongen en gedanst. Direct na het ontbijt begint de Koningssportdag. Ruim 6000 scholen, in totaal 1,2 miljoen jongens en meisjes, doen er dit jaar aan mee. Daarna begint voor hen de meivakantie.

Laatste vrijdag
De eerste Koningsspelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd. Het evenement heeft altijd plaats op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag op 27 april.

2017-04-21 08:11:36 VEGHEL - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSEN

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser