koningsnieuws

Koning blaast op zijn fluitje: Koningsspelen geopend

Koning blaast op zijn fluitje: Koningsspelen geopend

Vandaag staan de Koningsspelen op de agenda van 5.427 scholen. Ruim 1 miljoen leerlingen werken zich in het zweet tijdens de tweede editie.

| Bo Wijnakker

In Ens (Flevoland) hadden ze geluk: daar kregen ze een bezoekje van Willem-Alexander die de sportdag opende. De koning gaf het startsignaal met een oranje fluitje.

Wereldrecord
Er werd door de organisatie eerst een ontbijt aangeboden en daarna barstte de sportiviteit los. Ook is er een gezamelijke poging gedaan om een wereldrecord te vestigen door op alle deelnemende scholen tegelijkertijd het lied ‘Doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen in te zetten.

Brainwashen van kinderen
Heel leuk allemaal, maar volgens voorzitter van het Nieuw Republikeins Genootschap Anjo Clement worden de kinderen met dit evenement gebrainwasht. Ik was als kind trots dat ik voor de burgemeester mocht zingen op Koninginnedag. Ik kwam er pas laat achter dat het koningshuis een ondemocratisch instituut is, in ere gehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst. Je kinderen vandaag uit protest thuishouden mag niet, zegt hij tegen de Volkskrant. 

Beetje sneu
Een zegsman van de Onderwijsinspectie is het met hem eens: Het probleem van de ouders wordt dan het probleem van de kinderen, dat is toch een beetje sneu. Als de Koningsspelen deel uitmaken van het onderwijsprogramma, dan is het een gewone lesdag. Eventueel kunnen scholen een alternatief aanbieden, zoals wel gebeurt rond Sinterklaas en Kerst.

Schermafbeelding 2014-04-25 om 10.49.35

Schermafbeelding 2014-04-25 om 10.49.52

BmDU4zDIUAALHrH

Schermafbeelding 2014-04-25 om 09.29.30

NIEUWS | KONINGSNIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer koningsnieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser