Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Speurhonden onderweg naar Italië om te zoeken naar vermiste Koen (17)

Speurhonden onderweg naar Italië om te zoeken naar vermiste Koen (17)

Vanmorgen zijn twee Nederlandse speurhonden vertrokken naar Italië om daar te zoeken naar de vermiste Koen van Keulen uit Soest. De 17-jarige jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag. 

| Maaike van de Graaf

De verwachting is dat de honden rond 18.00 uur arriveren bij het Gardameer.

Vermiste Koen

RTV Utrecht meldt dat de honden zijn getraind in het zoeken naar lichaamsgeur. Ook de Italiaanse politie overweegt met de honden te gaan zoeken. “Al zal dat op zijn vroegst morgen zijn”, zegt een woordvoerder van de familie van Koen. “Dat voelt erg laat voor de familie.”

Avondje stappen

De zeventienjarige Koen was donderdagavond uit geweest met vier vrienden. Ze gingen ’s nachts met de bus vanuit Lazise terug naar de camping in Pacengo, bij het Gardameer, maar Koen bleef zitten terwijl de anderen bij de camping uitstapten. Volgens de chauffeur van de bus is de jongen bij de volgende halte uitgestapt, drie kilometer verderop. Een meisje heeft ook gezegd dat ze heeft gezien dat Koen er een halte later uit is gegaan.

Nog geen spoor

Toen de jongen niet was teruggekomen zijn familie en vrienden al dezelfde nacht gaan zoeken, maar er is nog geen spoor gevonden, laat de vader van een van de vrienden weten. De familie hoopt dat de politie meer mensen in gaat zetten bij de zoektocht naar Koen.

Koens moeder heeft op Facebook een oproep geplaatst met een foto van haar zoon:

Lees ook
Italiaanse politie op zoek naar Koen (17), die niet meer terugkeerde naar camping

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: RTV Utrecht / ANP | Foto: Greet van Keulen-Jager

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LecleeSofie Leclee

Wat jammer dat de politie in Italie zo laat pas gaat zoeken. Iedere minuut telt. We hopen op een goede afloop. Sterkte voor familie!

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser