Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lief hè, zo'n kleine fruit: zeldzame kiwi geboren in vogelpark Avifauna

Lief hè, zo'n kleine fruit: zeldzame kiwi geboren in vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna heeft een primeur: er is een kiwi geboren. Het is de eerste keer dat in Nederland een exemplaar van de zeldzame en bedreigde loopvogel is geboren.

| Justine Wouterson

Verder is het de eerste dit jaar binnen een wereldwijd fokprogramma waaraan zestien dierentuinen meedoen.

Cruciale eerste weken

Het diertje werd op 18 september na tachtig dagen broedtijd geboren. Avifauna maakt de geboorte nu pas bekend, omdat het wilde afwachten of het vogeltje de eerste cruciale weken zou overleven. “Er kan veel misgaan in die eerste periode, maar het dier is kerngezond”, aldus Avifauna. In het vogelpark in Alphen aan den Rijn leven nu vier kiwi’s: de ouders van het jong dat is geboren, het kleintje zelf en nog een exemplaar.

Maori-naam

Later vandaag krijgt de kiwibaby zijn naam. Daarvoor komt de ambassadeur van Nieuw-Zeeland naar het park. Binnen het fokprogramma krijgen de vogels een Maori-naam, naar de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Vanaf zaterdag kunnen bezoekers van het park dagelijks om 14.00 uur het wegen en meten van de vogel bekijken.

Wat was er eerder?

Kiwi’s zijn de kleinste loopvogels. Ze komen oorspronkelijk alleen voor in Nieuw-Zeeland. De vogels zijn eivormig, harig en bruin en dat heeft ervoor gezorgd dat het fruit vernoemd werd naar deze bijzondere vogel.

Lees ook
Vier zeldzame leeuwenwelpjes geboren in Diergaarde Blijdorp

NIEUWS | DIEREN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser