nieuws

Kirsten (34) ontdekt hersentumor 'per toeval'

Kirsten (34) ontdekt hersentumor 'per toeval'

Kirsten ten Thije (34) is manager bij Prescan, een bedrijf voor preventief medisch onderzoek. Tijdens haar eerste werkweken kwam ze er – per toeval – achter dat ze een hersentumor heeft.

| Eline van der Haar

Er zit iets in je hoofd, vertelde de radioloog in Duitsland haar.

Het bedrijf leren kennen
Als werknemer bij Prescan was het niet meer dan logisch dat Kirsten eind november 2014 een rondje door het bedrijf ging doen. Zelf werkt ze vooral in de klinieken in Duitsland, maar dit keer reed ze naar de kliniek in Baarn.

Onverwacht
Van haar longen tot haar hart; alles wordt gecheckt en blijkt in orde te zijn. Totdat ze het kantoor van haar begeleider binnenkomt voor de uitslag van de MRI-scan. De radioloog in Duitsland verschijnt op een scherm: Kirsten, ik vind het zo erg dat ik jou dit moet zeggen. Er zit iets in je hoofd.

Slecht nieuws
Gesprekken met artsen en neurochirurgen volgen. In het Universitair Medisch Centrum in Utrecht krijgt ze ‘goed’ nieuws: neurochirurg Pierre Robe acht haar een geschikte kandidaat voor operatie. In februari 2015 gaat ze onder het mes.

Hopen op een goede toekomst
Robe heeft zo’n negentig procent van het gezwel weggehaald. Zodra de tumor gaat groeien, krijgt ze chemo en bestraling. Helaas bestaat genezing (nog) niet.

Goed doel
Ik ga voor die genezing en ik ga niet zitten wachten tot iemand anders een doorbraak creëert, vertelt ze tegenover het AD. Ze haalt daarom geld op voor stichting STOP Hersentumoren, die onderzoek naar behandeling financiert.

NIEUWS

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser