Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom je nooit, hoe goed bedoeld, naar de kinderwens van een ander mag vragen

Waarom je nooit, hoe goed bedoeld, naar de kinderwens van een ander mag vragen

Als je zelf moeder bent of net op een roze babywolk zit, is het een makkelijke vraag aan andere vrouwen: wil jij ook kinderen? Culy-oprichter Monique van Loon vertelt ijzersterk op Twitter waarom je dat niet moet doen.

| Jorieke van Noorloos

Want je weet nooit wat het thema ‘kinderen’ voor lading heeft bij een ander.

Lees ook
Foodblogger Monique van Loon deelt moedige post over waarom ze geen baarmoeder meer heeft

Laat maar zitten

In een reeks tweets vertelt Van Loon wat de vraag bij haar teweeg brengt en waarom je ‘m in het vervolg moet laten zitten.

 

NIEUWS

Bron: Twitter | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Toos TToos T

Soms vraagt er een of andere vage kennis: “Had jij eigenlijk geen kinderen gewild?” Ik heb geen behoefte aan dergelijke vragen. Het is nergens voor nodig om te loeren in andermans privéleven. Respecteer gewoon iemands privacy. Als iemand wil delen, doet ze dat uit zichzelf. Iemand kan zelf beslissen om de deur open te zetten en je binnen te laten. Je hoeft niet de deur in te trappen!Waarom moeten kinderloze vrouwen ‘openheid’ geven? Als iemand openheid over haar huwelijk wil geven, is dat haar keuze. Ze kan ´duidelijkheid scheppen´ dat haar derde kind is verwekt tijdens de vakantie, toen ze buikgriep had. Zo is het, niet meer en niet minder. Als Marietje samen met haar vriendinnen ‘rare verhalen’ over kinderloze vrouwen wil verzinnen, zegt dat meer over Marietje dan over een ander. Misschien is dat hard, maar het is niet anders. Monique van Loon heeft het al prachtig verwoord in haar posts. "Just don't ask."Het is NIET O.K. om aan iemand te vragen 'waarom heb jij geen kinderen?'

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser