Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Halló kijkcijferrecord: 'De Luizenmoeder' zwaait van eenzame hoogte naar alle andere programma's

Halló kijkcijferrecord: 'De Luizenmoeder' zwaait van eenzame hoogte naar alle andere programma's

Halló allemaal: ‘De Luizenmoeder heeft gisteravond het eigen kijkcijferrecord van vorige week verpletterd. Naar de aflevering van gisteren keken bijna 3,5 miljoen mensen.

| Boris Lemereis

Dat is een miljoen (!) meer dan een week eerder.

Lees ook
‘De Luizenmoeder’ in het echt: ‘Door juf Ank durven ouders niet meer te zwaaien’

Meeste kijkers ooit
Het programma is daarmee het best bekeken NPO3-programma ooit. Sinds een nieuw meetsysteem in 2008 had geen enkel programma meer dan 3,5 miljoen kijkers. De Champions League-finale tussen Barcelona en Manchester United uit 2011 werd naar plek twee verbannen.  In de top 25 staat nog maar één ander niet-voetbalprogramma. En dat is…ook De Luizenmoeder. De aflevering van vorige  week staat met 2,5 miljoen kijkers op plek 19.

Aan de top
Het programma zat daarmee ver boven het NOS Journaal, dat regelmatig de nummer 1 is. Studio Sport trok 2,3 miljoen kijkers, het NOS Journaal 2,2, miljoen. Daarna volgden Door het hart van China (1,1 miljoen), Zondag met Lubach (ruim 1 miljoen) en Dit was het nieuws (ruim 1 miljoen).

Uitgesteld kijken
De derde aflevering, die van vorige week, trok trouwens in totaal 3,9 miljoen kijkers. Dat was inclusief de mensen die ‘uitgesteld’ via Uitzending Gemist keken. Die cijfers zijn voor de vierde aflevering pas over een week beschikbaar.

België
Het Nederlandse succes van de luizenmoeder is touwens bij onze zuiderburen ook niet onopgemerkt gebleven. Een Vlaamse producent maakte onlangs bekend een remake te gaan maken.

Terwijl minstens 3,9 mensen het lied Hallo Allemaal dus al meermaals hebben gehoord, was ze dít misschien nog niet opgevallen:

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: ANP | Foto: De Luizenmoeder

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser