nieuws

Kevin Spacey nu ook beschuldigd van racisme

Kevin Spacey ligt al enige tijd onder vuur om zijn seksueel ongepaste gedrag. Nu lijkt het erop dat de gevallen Hollywoodacteur zich ook schuldig heeft gemaakt aan racisme.

| Justine Wouterson

Spacey zou in 2012 op de set van de Netflixserie House of Cards onder meer geweigerd hebben om donkere medewerkers van een beveiligingsbedrijf de hand te schudden.

Lees ook
Netflix gaat door met opnames ‘House of Cards’, zonder Kevin Spacey

‘Nikkers’
Dat meldt Daily Mail naar aanleiding van beschuldigingen van de directeur van VIP Protective Services, Earl Blue. Hij claimt dat de acteur niet alleen weigerde de zwarte beveiligers te begroeten, maar ook op de set racistische opmerkingen maakte. Toen een aantal beveiligers de trailer van de acteur observeerden, zou Spacey tegen zijn persoonlijke beveiliger hebben gezegd: “Ik wil niet dat nikkers naar mijn trailer kijken”.

Aanklacht
Blue deed zijn beklag over Spacey bij setmanagers, maar die zouden laconiek hebben gereageerd met: “Zo is hij nou eenmaal, wij moeten hem gewoon tevreden houden.” Hoewel de productiemaatschappij tevreden was over VIP Protective Services, werd het contract van 1,1 miljoen dollar niet verlengd. Blue wijt dat aan het voorval en is van plan om Spacey er nu, vier jaar later, alsnog voor aan te klagen.

Bye, bye, carrière
Spacey is in Hollywood persona non-grata sinds meer dan tien mannen hem hebben beschuldigd van seksueel ongepast gedrag. Het eerste verhaal werd gedaan door acteur Anthony Rapp, bij wie Spacey zich opdrong toen Rapp veertien jaar oud was. Spacey is sinds alle onthullingen uit de hitserie House of Cards gezet en uit de nieuwe film All the Money in the World, waarvan de opnames al klaar waren, geknipt.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser