Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oproep wordt veel gedeeld: wie weet waar de sieraden van Anne Faber zijn?

Oproep wordt veel gedeeld: wie weet waar de sieraden van Anne Faber zijn?

Maanden na de moord op Anne Faber zijn haar sieraden nog steeds niet teruggevonden. Een foto van Annes ketting wordt veel gedeeld, in de hoop de nabestaanden het sieraad terug te bezorgen.

| Boris Lemereis

De familie is er erg aan gehecht, zei Annes oom Hans Faber gisteren in Jinek.

Lees ook
Oom Anne Faber: ‘Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten’

Altijd naar huis

Vooral de ketting is belangrijk voor de familie. Anne kreeg het sieraad, dat van 18 karaat goud is en een geslepen diamant bevat, van haar vader Wim. Hij wilde de diamant elk jaar inwisselen voor een grotere. Als Anne ooit in nood zou komen – waar ook ter wereld – zou ze de ketting kunnen inruilen voor geld. Zo zou ze altijd naar huis kunnen komen.

Verslaafd

Vermoedelijk is de ketting door moordenaar Michael P. verkocht. Hans Faber: “Hij heeft Anne begraven en daarvoor waarschijnlijk van haar sieraden ontdaan. Het was iemand die verslaafd was aan ritalin en altijd geld nodig had. Het waren waardevolle sieraden, dus het kan goed zijn dat hij ze heeft verkocht en dat ergens in Nederland iemand ze heeft.”

Ontkenning Michael P.

Michael P. zelf ontkent de ketting en oorbellen van Anne ooit te hebben gezien. Toen de officier van justitie vroeg waar de sieraden zijn gebleven, kwam er niet meer uit P. dan: “Weet ik niet. Ik heb ze niet gezien.”

Oproep

De familie blijft hopen dat de ketting nog terecht komt. Online wordt een foto van de ketting gedeeld, in de hoop dat iemand in Nederland die herkent en bij de familie terug kan bezorgen. Herken je de ketting? Neem dan contact op met de Opsporings-tiplijn via 0800-6070.

NIEUWS

Bron: Jinek | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser