Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kemna Casting heet vanaf nu Post Castelijn Casting: 'Een nieuwe stap'

Kemna Casting heet vanaf nu Post Castelijn Casting: 'Een nieuwe stap'

Kemna Casting lag vorig jaar november flink onder vuur nadat castingdirecteur Job Gosschalk werd beschuldigd van seksueel misbruik. Nu heeft het bedrijf zijn naam veranderd.

| Yara Mureau

Het castingbureau gaat Post Castelijn Casting heten, schrijft het bureau op Facebook.

Lees ook
‘Nieuwe Revu mocht namen twee castingdirectors Kemna Casting publiceren’

Wijzigen van naam

‘Het wijzigen van de naam is een nieuwe stap in een reeks van maatregelen die we hebben genomen sinds november jl.’, schrijft het bureau. De naam is niet het enige wat is veranderd. Ook heeft het bureau de castingstudio’s verhuisd naar een andere locatie. ‘De audities zullen voortaan plaatsvinden in de speciaal hiervoor ingerichte ruimtes aan de Borgerstraat 112 in Amsterdam.’

Reeks maatregelen

Met die ‘reeks van maatregelen’ bedoelt de organisatie onder andere ‘het instellen van een externe vertrouwenspersoon, het opstellen van een gedragscode en klachtenregeling en de aandelenoverdracht aan Job Castelijn, Betty Post en Marc van Bree. Samen met Janusz Gosschalk zijn zij de partners van Post Castelijn Casting.’

Directieleden

Marc van Bree, één van de directieleden van Kemna Casting, reageerde vorig jaar in RTL Late Night op de aanhoudende kritiek op het bedrijf na beschuldigingen van acteurs over het seksuele wangedrag door voormalig castingdirector Job Gosschalk. Hij zei niet op de hoogte te zijn geweest van de misstanden.

NIEUWS | #METOO

Bron: Facebook, Kemna Casting | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser