nieuws

Karl Lagerfeld doet onhandige uitspraak over migratiebeleid 'boze stiefmoeder' Merkel

Modeontwerper Karl Lagerfeld staat erom bekend graag te provoceren. Ook deze keer haalt hij zich met niet al te slimme opmerkingen de woede op de hals in Frankrijk.

| Martine Schut

‘Herr Karl’ haalde afgelopen weekend in het tv-programma Salut Les Terrienshard uit naar het migratiebeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Lees ook
Karl Lagerfeld over Meryl Streep: ‘Briljante actrice, maar wel een beetje gierig’

Boze stiefmoeder
Lagerfeld, die Duitser is, maar in Frankrijk woont, vindt het belachelijk dat Duitsland recentelijk zulke grote aantallen migranten heeft binnengelaten: meer dan een miljoen sinds de vluchtelingencrisis van 2015. Lagerfeld: “Men kan niet, zelfs als er tientallen jaren tussen liggen, miljoenen Joden doden, om daarna miljoenen van hun ergste vijanden binnen te halen. Ze had geen enkele reden om er zoveel toe te laten, alleen maar om haar imago als boze stiefmoeder weg te poetsen, dat ze heeft opgelopen na de Griekse crisis”.

Grote fout
Op de vraag van interviewer Thierry Ardisson of Merkel een grote fout heeft gemaakt, antwoordde de artistiek directeur van Chanel bevestigend. Al snel na de uitzending regende het klachten bij mediawaakhond CSA. Zijn gaan de zaak bekijken, maar hebben nog niet officieel gereageerd.

NIEUWS | BEKEND

Bron: Nieuwsblad | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser