Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kanye West (weer eens) onder vuur na merkwaardige opmerking over slavernij

De Amerikaanse muzikant Kanye West heeft veel kritiek over zich heen gekregen, omdat hij in gesprek met een presentator van ‘TMZ’ zei dat slavernij een keuze was. 

| Kirsten Zijderveld

“Als je hoort dat het vierhonderd jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze”, zei hij tijdens een bezoek aan de redactie van de showbizznieuwssite.

Lees ook
Rapper Typhoon duikt in het slavernijverleden: ‘Steken in m’n buik’

Verkeerd geïnterpreteerd

Ook zei hij dat “we er nog steeds voor kiezen om slaaf te zijn”. Dat leverde veel verontwaardigde reacties op bij de medewerkers van TMZ en op social media. De rapper schreef later op Twitter dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd waren.

‘Mentaal tot slaaf gemaakt’

‘Natuurlijk weet ik dat slaven niet uit vrije wil geketend werden en op een boot werden gezet. Mijn punt is dat we ondanks onze aantallen in die positie bleven. Dat betekent dat we mentaal tot slaaf waren gemaakt’, verduidelijkte Kanye, die ook een punt maakte voor meer vrijheid van meningsuiting. ‘We mogen niet nog eens vierhonderd jaar geketend zijn.’

Bekijk het hele interview van TMZ met Kanye hier.

Lees ook
Overlevende (17) schietpartij Florida haalt in emotionele toespraak uit naar beleid Trump

Bewondering voor iemand anders

Een paar dagen geleden kwam Kanye ook al in opspraak, nadat hij zijn lof voor Emma Gonzalez, overlevende van de schietpartij in Florida, op Twitter uitte. Ze reageerde niet direct, maar plaatste later een soortgelijke tweet waarin ze juist James Shaw Jr. bewonderde. Hij haalde in april een schutter in Tennessee onderuit en pakte zijn wapen af.

Wapenwet

De afgelopen week prees Kanye president Donald Trump op Twitter en Gonzalez bekritiseert de president juist vanwege zijn soepele wapenwet.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: TMZ/Huffington Post | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser