Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hier valt je mond van open: Kanye West aanbidt Donald Trump tijdens Witte Huis-bezoek

Tijdens een bezoek aan het Witte Huis gisteren heeft rapper Kanye West vriend en vijand verbaasd met een ellenlange lofzang aan Donald Trump. Zelfs de president stond na afloop met zijn mond vol tanden.

| Justine Wouterson

In The Oval Office begon Kanye West vlak voor een lunchbijeenkomst met president Trump aan een ongeveer tien minuten durende woordenstroom.

‘Je hebt me Superman gemaakt’

In zijn spontane speech verklaarde hij zijn bijzondere liefde voor het knalrode ‘Make America Great Again’-petje dat hij droeg en waar hij de laatste tijd vaker mee gezien wordt. “Er gebeurde iets toen ik dit petje opzette. Ik voelde me Superman”, zei hij. “Vrienden proberen me ervan te weerhouden dat ik ‘m draag, maar ik krijg er energie van. Mijn ouders waren gescheiden, dus zelf heb ik vroeger thuis te weinig mannelijke energie gekregen. Je hebt me Superman gemaakt. Mijn favoriete superheld. Je hebt een Superman-cape voor me gemaakt”, sprak hij Trump toe.

Trump onder de indruk

Verder prees hij Trump om ‘het stoppen van de oorlog’ met Noord-Korea. “Je hebt de oorlog gestopt”, zei hij. “Dag één: gelijk één van de grootste problemen opgelost.” Ondertussen sloeg hij af en toe met zijn vuist op tafel om zijn woorden kracht bij te zetten. “Dat was behoorlijk indrukwekkend”, zei een geamuseerde en ietwat verbouwereerde Trump toen Kanye was uitgerateld, waarop de rapper antwoordde dat het verhaal ‘uit zijn hart’ kwam.

Van de hak op de tak?

Kanye vertelde ook over zijn bipolaire stoornissen, leek te insinueren dat de ‘I’m with her’-slogan van Hillary Clinton hem niet aansprak omdat hij zonder vader is opgegroeid en onthulde zijn plannen met Apple om een duurzaam vliegtuig te bouwen (“waarin de president hoort te vliegen”). Daarvoor liet Kanye een afbeelding zien op zijn telefoon, maar vergat zijn toegangscode af te schermen voor de aanwezige camera’s. Daardoor weet de hele wereld nu dat Kanye met een simpele zes nullen zijn iPhone ontgrendelt.

Sterren schamen zich voor Kanye West

Zijn bezoek aan het Witte Huis wordt Kanye in Hollywoodkringen niet in dank afgenomen. Verschillende sterren reageerden verbijsterd op zijn optreden. ‘Eens was het een genoegen om met je te werken. Nu schaam ik me ervoor met je geassocieerd te worden’, aldus rapper T.I. op Instagram. “Als je goed luistert, kun je de tranen van je voorvaderen op de grond horen vallen.”

Trouwens…

Andere beroemdheden namen het Trump kwalijk dat hij, op het moment dat de VS wordt getroffen door orkaan Michael, sterren ontvangt in het Witte Huis. ‘Net als je denkt dat we niet lager kunnen zinken, staat Kanye West in de Oval Office met verslaggevers te praten. Trouwens meneer Trump, er was een hele erge orkaan‘, aldus acteur George Takei.

Lees ook
Kanye West (weer eens) onder vuur na merkwaardige opmerking over slavernij

Een verkorte versie met highlights van het opmerkelijke Witte Huis-bezoek zie je in bovenstaande video. De volledige speech – ga er maar eens goed voor zitten – zie je hieronder:

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Die man is gek ...mopje over Trump: 3 presidenten staan voor God, die vraagt aan Bush wat heeft u gedaan tijdens uw presidentschap:hij zegt democratie bewaakt[ economie bevorderd. Dan Obama die zegt verzekering opgezet,democratie bewaakt en de vrede bevorderd, Dan komt Trumozegt God wat heeft voor elkaar gekreden. Zegt Trump maarU zit op mijn stoel!.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser