Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Besparen op je boodschappen? Jumbo blijkt goedkoopste supermarkt

Besparen op je boodschappen? Jumbo blijkt goedkoopste supermarkt

Uit onderzoek van consumentenprogramma ‘Kassa’ is gebleken dat Jumbo de goedkoopste supermarkt van Nederland is. Albert Heijn blijkt de duurste. 

| Maaike van de Graaf

Dus mocht je willen besparen op de boodschappen, weet je waar je heen moet.

Lees ook
Vierjarig meisje vindt naald in paasei, supermarkt Jumbo doet onderzoek

‘Kassa’

Kassa onderzocht in een jaarlijks terugkerende test hoe duur de grote landelijke supermarkten Aldi, Jumbo, Lidl, Plus en Albert Heijn zijn. Daarbij werden 26 dezelfde producten met elkaar vergeleken. Uit onderzoek blijkt dat Jumbo de goedkoopste is, daar betaal je 41,25 euro voor het mandje dat Kassa samenstelde. Bij Albert Heijn zijn klanten maar liefst 4,76 euro duurder uit.

Lees ook
Al gemerkt? Boodschappen zijn aanzienlijk duurder dan een jaar geleden

Dure jaren

Ook blijkt uit onderzoek van Kassa dat mensen überhaupt meer moeten betalen voor hun boodschappen dan een jaar geleden. Volgens supermarktdeskundige Paul Moers heeft dat te maken met het feit dat supermarkten ‘bezig zijn met een inhaalslag’. Door de economische crisis zijn de prijzen in de afgelopen jaren nauwelijks gestegen en dat moeten de winkels nu weer rechttrekken.

NIEUWS

Bron: Kassa | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser