Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Journalist Max Pam noemt misbruikverhaal Griet Op de Beeck 'onbetrouwbaar'

Journalist Max Pam noemt misbruikverhaal Griet Op de Beeck 'onbetrouwbaar'

Auteur Griet Op de Beeck vertelde maandag in ‘De Wereld Draait Door’ van haar vijfde tot haar negende te zijn misbruikt door haar vader. Journalist Max Pam zet nu zijn vraagtekens bij dit verhaal.

| Malu Pesulima

Blendle tipt vandaag een column uit de Volkskrant.

Lees ook
Griet Op de Beeck openhartig over misbruik door vader in ‘DWDD’

Twee therapeuten
Op de Beeck zei in het interview dat het misbruik door haar inmiddels overleden vader pas op haar 39ste is geopenbaard na intensieve gesprekken met twee therapeuten. ‘Een volkomen onbetrouwbare methode’, schrijft Pam. ‘Ze is ervan overtuigd dat haar vader haar heeft misbruikt, maar heeft geen concrete herinnering. Er zijn al heel wat ongelukken mee gebeurd en destijds is zelfs door de Gezondheidsraad de Werkgroep Fictieve Herinneringen opgericht.’

‘Berusten op een misverstand’
Pam benoemt in zijn column het onderzoek van psychologen prof. H.F.M. Crombag en prof. H.L.G.J. Merckelbach. ‘Hun bevindingen zijn niet bepaald opbeurend. Vooral reïncarnatietherapeuten en andere koekebakkers blijken er dol op te zijn om bij mensen herinneringen boven te brengen die ze nooit eerder hebben gehad.’ Crombag en Merckelbach concluderen dat hervonden herinneringen zelden kloppen en ‘berusten op een misverstand’.

Het hele artikel lees je op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BEKEND | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Screenshot DWDD

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser