Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jos B. ontkent betrokkenheid bij dood van Nicky Verstappen

Jos B. ontkent betrokkenheid bij dood van Nicky Verstappen

Jos B. ontkent Nicky Verstappen misbruikt of gedood te hebben. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen het ‘AD’ en in ‘RTL Boulevard’.

| Elisa Heisen

Nog niet eerder liet Roethof zich zo expliciet uit over Brechs opstelling.

Jos B. ontkent

”Hij ontkent nadrukkelijk dat hij er iets mee te maken heeft. Geen levensdelict, geen zedendelict en geen ontvoering”, zegt Roethof tegen RTL Boulevard. Eerder vandaag meldde het OM dat het dossier van een ontuchtzaak van Jos B. uit 1985 is teruggevonden. Daarover zegt Roethof: ”Het idee is geweest dat mijn cliënt toen één of meer jongetjes onzedelijk betast zou hebben. Het OM heeft die zaak toen, 35 jaar geleden, dusdanig gewogen, dat men zei: ‘Hiervoor hoef je niet eens voor de rechter te komen’.”

Zomerkamp

De elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd in augustus 1998 dood gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. B. werd eind augustus in Spanje gearresteerd op verdenking van het doden van Nicky. Ook wordt hij verdacht van ontvoering, misbruik en het in bezit hebben van kinderporno.

Lees ook
Ontuchtdossier Jos B. is teruggevonden in archief – dus toch niet vernietigd

NIEUWS

Bron: ANP/AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser