Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jongen (18) die verdacht wordt van misbruiken Groningse Emily (12) is vrijgelaten

Jongen (18) die verdacht wordt van misbruiken Groningse Emily (12) is vrijgelaten

In november vorig jaar was de politie op zoek naar Emily (12) uit Grootegast, Groningen. Zij werd toen gevonden in Den Haag en een achttienjarige jongen is opgepakt.

| Kirsten Zijderveld

Hij wordt verdacht van ontucht en heeft al die tijd vastgezeten, maar is nu toch vrijgelaten, schrijft het AD.

Lees ook
Update: jongen van achttien vast na verdwijning Emily (12)

Emily vermist

De politie deed destijds op Facebook een oproep omdat er niks meer van de twaalfjarige Emily was vernomen nadat ze voor het laatst was gezien in een bus. Emily’s vader mobiliseerde hulp via sociale media en vroeg om de foto van zijn dochter te delen om haar zo te kunnen vinden. Een dag later werd ze bij een achttienjarige jongen in Den Haag gevonden.

jongen verdacht misbruik Emily Groningen vrijgelaten

Verdacht van misbruik

De jongen, die Raad Al D. heet, is toen aangehouden en volgens het Openbaar Ministerie had hij Emily overgehaald om naar Den Haag te komen. Hij zou seks met haar gehad hebben, schrijft het AD, en met Emily gaat het sindsdien slecht. Tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank in Den Haag zei de advocaat van de familie dat het incident nog haar dagelijks leven beheerst.

Lees ook
Twaalfjarig meisje uit Groningen vermist, politie doet oproep

‘Alleen een knuffel en zoen’

De jongen zegt dat-ie haar alleen een knuffel en een zoen heeft gegeven. Ook zegt hij dat Emily hem had gesmeekt om haar te komen halen. Hij vindt het moeilijk dat hij in de cel belandde. “Ik ben met mijn moeder uit Irak gevlucht. Mijn oom is gedood, mijn vader is er overleden. We dachten hier veilig te zijn, en nu zit ik al maanden in een cel.”

Vrijgelaten

Al D. mag zijn proces in vrijheid afwachten. Volgens deskundigen is de kans heel klein dat hij in herhaling valt. De angst daarvoor was de reden dat hij nog in voorarrest zat.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: ANP/Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser