nieuws

Zestienjarige scholier Roermond had geweer, gaspistool, bijl en messen bij zich

Zestienjarige scholier Roermond had geweer, gaspistool, bijl en messen bij zich

De zestienjarige jongen die wordt verdacht van een schietpartij in een school in Roermond, had een klein kaliber geweer, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl bij zich. 

| Justine Wouterson

De scholier zit nu vast en wordt verhoord door de politie.

Diverse hulzen aangetroffen

De tiener zou ruzie hebben gehad met een andere leerling van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt. 1Limburg meldt dat getuigen hebben gezien dat de jongen met een langwerpig wapen schoot, vermoedelijk een luchtbuks. Er zijn diverse hulzen aangetroffen, die worden onderzocht door specialisten van de Forensische Opsporing.

‘Twee keer geschoten’

De getuigen zagen dat de jongen met de bijl, die aan een riem vastzat, de school wilde binnengaan. Hij zou zijn tegengehouden door een leraar, waarna hij om de school heengelopen is. Leraren van de school probeerden om met hem in gesprek te blijven, agenten hebben hem uiteindelijk overmeesterd.

Getuigen

Aan RTL Nieuws vertelt vader Theo, die toevallig vanmorgen zijn zoon naar school bracht, dat hij “twee harde knallen” hoorde. “Er stonden een paar meiden op het schoolplein die schreeuwden. Ze waren echt helemaal in paniek”, zegt Theo.

Speciaal onderwijs

De school, een centrum voor speciaal onderwijs en zorg, houdt vrijdagmiddag een bijeenkomst voor de ouders. Er wordt gekeken of er slachtofferhulp voor de leerlingen nodig is.

NIEUWS

Bron: 1Limburg | Foto: Unsplash - Kevin Schmid

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser