Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jongen (18) vertelt dat hij DDoS-aanvallen pleegde op banken en Belastingdienst voor de lol

Jongen (18) vertelt dat hij DDoS-aanvallen pleegde op banken en Belastingdienst voor de lol

De achttienjarige jongen  die wordt verdacht van de DDoS-aanvallen, heeft hierover mailcontact gehad met ‘de Volkskrant‘. Hij vertelt het medium waarom hij de aanvallen heeft gepleegd. 

| Stephanie Kersbergen

En dat hij het wel grappig vond dat de Russen ervan werden verdacht.

Lees ook
Cyberaanval Belastingdienst opgelost: man (18) is aangehouden

DDoS-aanvallen
Een man (18) is opgepakt op verdenking van het plegen van DDoS-aanvallen op onder andere de Belastingdienst. Vandaag heeft de Volkskrant een interview met hem vrijgegeven; journalisten hebben mailcontact gehad met de verdachte. Het mailgesprek vond plaats voor zijn arrestatie.

Aandacht
De hacker vertelt de krant waarom hij de aanvallen heeft gepleegd: ‘Mensen in paniek, gelijk alles naar de Russen wijzen. Veel media-aandacht, genoeg redenen om het te doen.’ Naar eigen zeggen deed hij het voor zijn plezier.

DDos-aanval
Een DDoS-aanval is een cyberaanval waarbij een site wordt ‘aangevallen’ met heel veel data. Door al deze data raakt de site overbelast en is hij (tijdelijk) onbereikbaar.

Banken
Waarom de jongen banken als doel koos? ‘Banken horen het gewoon goed voor elkaar te hebben, dus dat is een leuk target om plat te krijgen. Vooral omdat veel mensen er dan ook last van hebben.’ Hij laat ook weten dat het niet alleen bij banken is gebleven. ‘Heb overigens niet alleen de banken aangevallen…’

Ook de krant
Uit het contact blijkt dat hij ook de Volkskrant zelf heeft aangevallen: het systeem en internet heeft er bij de krant uit gelegen. Op de vraag of hij daarachter zat, antwoordde hij bevestigend. Even later in de mail: ‘Nu helemaal gestopt als het goed is :)’.

Wil je meer weten over DDoS-aanvallen? In onderstaande video wordt uitgelegd hoe ze werken. Meer video’s zien? Meld je aan op LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TECH

Bron: Volkskrant | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser