Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jongen (25) Amsterdam zwaar mishandeld met baksteen: 'Ik was nat van het bloed'

Jongen (25) Amsterdam zwaar mishandeld met baksteen: 'Ik was nat van het bloed'

De 25-jarige Xeverio (foto) is afgelopen weekend in Amsterdam slachtoffer geworden van een brute beroving. Ook werd hij uitgescholden voor ‘homo’ en ‘boeler’ (homo in het Surinaams).

| Martine Schut

Zijn vader plaatste het verhaal met daarbij een foto (die als schokkend kan worden ervaren) op Facebook.

Lees ook
Getuige mishandeling zoekt daders via Facebook: ‘Ze knipten zelfs in haar haren’

Homogeweld?
‘Op het moment dat ik hoorde dat mijn zoon was mishandeld, ging er van alles door mijn hoofd. In welke toestand tref ik mijn zoon aan? Zal hij dood geslagen, neergestoken of neergeschoten zijn. Zal het te maken hebben met zijn seksuele geaardheid? In nog geen half uur kom ik op de afdeling aan en trof mijn zoon badend in zijn bloed aan.’

Uitgescholden
Xeverio werd mishandeld toen hij de metro verliet bij de halte Wibautstraat. In de metro werd hij al nageroepen door een groep van wat later drie jongeren van rond de 25 jaar blijken te zijn. Vrijwel gelijk hierna werd de jongen van achteren geschopt, krijgt hij klappen in zijn gezicht en tegen de grond gewerkt.

Ziekenhuis
De jongens willen Xeverio vervolgens onder meer beroven van zijn tas, horloge en armband. Omdat het volgens hen allemaal niet snel genoeg gaat, wordt er met een baksteen op het hoofd geslagen. Vervolgens gaan ze er als een haas vandoor met de buit: bankpasjes, identiteitspapieren en een briefje van vijftig euro. Xeverio werd daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onder het bloed
“Ik was helemaal nat van het bloed en zonder dat ik iets kon zien ben ik een stuk weggerend. Mijn telefoon zat ook onder het bloed en ik moest wachten tot hij droog was voordat ik kon bellen”, vertelt Xeverio aan AT5. Hij heeft goede hoop dat de jongens die hem mishandelden nog gevonden gaan worden, aangezien zijn pinpas is gebruikt in een snackbar. De camerabeelden zijn opgevraagd.

Ordinaire beroving
Gisteren heeft Xeverio samen met zijn ouders aangifte gedaan van de mishandeling en beroving. De politie wil overigens nog niet spreken van homogerelateerd geweld, maar noemt het een ordinaire beroving.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: AT5 | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Mitch Van HamerenMitch Van Hameren

Gewoon verschrikkelijk, dit kan en mag gewoon weg niet meer gebeuren in 2018. Heel veel sterkte en beterschap toegewenst

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser