Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bijzonder gesprek: vluchteling interviewt Johnny de Mol (39) over zijn vrijwilligerswerk

Bijzonder gesprek: vluchteling interviewt Johnny de Mol (39) over zijn vrijwilligerswerk

Johnny de Mol is erg betrokken bij zijn stichting Movement on the Ground, die vluchtelingen helpt. Babah Tarawally is in 1995 zelf gevlucht, en interviewt Johnny voor ‘Nieuwe Revu’ over zijn werk en de stichting.

| Yara Mureau

“Van jongs af aan heb ik geleerd dat het een plicht, echt een plicht is om iets te doen voor de ander”, vertelt Johnny aan Babah voor Nieuwe Revu.

Lees ook
Johnny de Mol helpt vluchtelingen: ‘En dan sta je daar met doorweekte kinderen in je armen’

Welkom voelen

Johnny ging in 2015 naar Lesbos, om vluchtelingen te helpen. Babah vroeg in 1995 asiel aan in Nederland, want hij moest vluchten uit Sierra Leona. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik wel werd opgevangen, maar niet óntvangen.” Johnny vindt dat juist belangrijk. Hij is bevriend geworden met een jonge Irakese vluchteling. “Toen hij verder trok door Europa ben ik hem blijven volgen om te vragen of hij veilig was.”

‘Bekende vrijwilliger’

Hij vertelt ook dat – onder anderen – de Irakees, Nouri, een tijdje bij hem heeft gewoond. Nouri wist niets over de bekendheid van Johnny. Toen de presentator in Lesbos was, liep hij daar rond in een trainingsbroek met een muts over zijn hoofd. Hij heeft Nouri dan ook niets over zijn leven in Nederland vertelt, daar kwam de jonge Irakees zelf achter. “Op het moment dat iemand met mij in Nederland op de foto wilde, zei hij: ‘Eh, jij bent wel een heel bekende vrijwilliger…'”

Lees ook
Linda de Mol diep onder de indruk van vluchtelingenkamp en werk neef Johnny op Lesbos

Tatoeages

Dat Johnny het belangrijk vindt dat vluchtelingen zich welkom voelen, maakt hij met een mooi gebaar duidelijk. Op zijn arm heeft hij twee tatoeages laten zetten. Merhaba, hallo, en ahlan wah sahlan, welkom. Als hij vluchtelingen opwachtte in Lesbos, stond hij met z’n arm te zwaaien. “Daar stond ik met mijn getatoeëerde arm fier in de lucht opdat ze het zouden zien: wees welkom.”

Lees het hele artikel uit Nieuwe Revu hier via Blendle (€).

 

NIEUWS | BEKEND | KRANTENTIP

Bron: Nieuwe Revu | Foto: LINDA.man Pablo Delfos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser