Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Onderzoek: wie veel sportselfies plaatst, is best narcistisch

Onderzoek: wie veel sportselfies plaatst, is best narcistisch

Onderzoek van de Brunel Universiteit in Londen wijst uit dat mensen die online berichten plaatsen over hun sportactiviteiten, narcistische trekjes hebben.

| Lieve op den Buysch

Dit onderzoek publiceerde de universiteit eind vorig jaar.

Lees ook: Worden kinderen narcistisch(er) door selfies?

#fitgirl
Het internet staat vol met ‘fitgirls‘ en ‘work-outgoals‘. Miljoenen mensen plaatsen selfies of berichten over hun sportieve leven, uit trots over hun inspanningen en om anderen te inspireren. De Brunel Universiteit in Londen onderzocht waarom mensen de behoefte voelen foto’s en video’s over hun work-out op social media te plaatsen.

Aandacht voor je uiterlijk
Uit het onderzoek blijkt dat deze mensen narcistische eigenschappen hebben. Volgens de onderzoekers is het voornaamste doel ervan te laten zien hoeveel tijd en aandacht je besteedt aan je uiterlijk. Blijkbaar leveren deze posts meer likes op dan andere berichten.

Beleefdheid
“Narcisten plaatsen vaker berichten over wat ze bereiken, wat voortkomt uit hun behoefte naar aandacht en bevestiging van de Facebook-gemeenschap,” concludeert het onderzoek. Dr. Tara Marshal is een van de onderzoekers. “Hun gedrag lijkt te lonen omdat ze veel likes en reacties krijgen, maar mogelijk reageren hun Facebook-vrienden slechts uit beleefdheid”, aldus Marshal.

NIEUWS | SPORT

Bron: ScienceDaily | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JuulJuul

Nou, en laat dat 'sport'ook maar weg hoor. KK maakte 6000 selfies tijdens een vakantie in mexico. Ergo, ze was met niets anders bezig dan met zichzelf. Behoorlijk narcistisch als je het mij vraagt.

AA

Serieus, om daar achter te komen was onderzoek nodig?

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser