Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ontvoerder Jayme (13) vermoordde ouders enkel om hun dochter mee te kunnen nemen

Ontvoerder Jayme (13) vermoordde ouders enkel om hun dochter mee te kunnen nemen

Het motief van de man (21) die afgelopen oktober een echtpaar ombracht in de Amerikaanse staat Wisconsin was enkel om hun dochter mee te kunnen nemen. De actie was tot in de puntjes voorbereid. 

| Marlie van Zoggel

Dat heeft de lokale politie bekend gemaakt.

Familie Closs

De Amerikaanse James (56) en Denise Closs (46) werden afgelopen oktober dood aangetroffen in hun huis in het Amerikaanse dorpje Barron. De politie ging er al snel vanuit dat het echtpaar was vermoord. Van de dertienjarige dochter van het stel ontbrak sindsdien ieder spoor.

Ontsnapping

Ondanks massale zoekacties werd Jayme niet gevonden, tot gisteren. Na drie maanden wist zij aan haar ontvoerder te ontsnappen en klampte ze een vrouw aan, die in de buurt haar hond aan het uitlaten was. De vrouw nam haar mee en alarmeerde de politie. Niet veel later werd de 21-jarige Jake Petterson opgepakt.

Tot in de puntjes voorbereid

Volgens de lokale politie schoot Petterson het echtpaar Closs enkel dood om zo ongehinderd hun dochter mee te kunnen nemen. De actie was tot in de puntjes voorbereid, zo zou Petterson zijn haar hebben afgeschoren om er zeker van te zijn dat hij geen sporen achter zou laten.

Lees ook
Vermist Amerikaans meisje (13) drie maanden na moord op ouders teruggevonden

Kalkoenfabriek

Waarom Petterson Jayme wilde ontvoeren is onduidelijk. Het meisje verklaarde de man tot haar ontvoering nooit te hebben gezien. Amerikaanse media melden wel dat Petterson ooit in dezelfde vleesfabriek werkte als de ouders van Jayme, maar of ze elkaar kenden is onbekend.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: NOS, New York Times

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser