nieuws

Update: meer bommeldingen bij scholen verspreid door hele land

Update: meer bommeldingen bij scholen verspreid door hele land

Nadat het Janskerkhof in Utrecht is ontruimd wegens een bommelding, komen er nu ook soortgelijke meldingen uit andere steden binnen.

| Lisa Koetsenruijter

In Utrecht is de omgeving van het Janskerkhof afgezet. De politie doet onderzoek.

Lees ook
Dit Haarlemse stel verdiende drie ton in een paar uur door verkoop van eigen huis

Universiteit
Volgens de politie is de bommelding binnengekomen bij de Universiteit van Utrecht. Een bron ter plaatse meldt dat ook het Rechtengebouw is ontruimd. Er is nog geen pakketje of iets anders gevonden.

Omrijden
RTV Utrecht schrijft dat bussen moeten omrijden. De haltes Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg zijn niet bereikbaar. Wanneer er weer volgens de dienstregeling wordt gereden, is nog onduidelijk.

Meer meldingen
Ook op andere onderwijsinstellingen in het land zijn verschillende bommeldingen binnengekomen. Het gaat om plaatsen in uiteenlopende regio’s.

In Leeuwarden en Maastricht bleek het gelukkig al gauw te gaan om loos alarm:

‘Grappenmaker’
Ook op een internationale school in Haren kwam een – naar het bleek – valse bommelding binnen. Volgens de rector zou het gaan om ‘een grappenmaker die schijnbaar meerdere scholen in Nederland heeft gebeld’, zo stelt hij tegenover RTV Noord.

Wachten in kerk
Ook bij het pand van accountancy-firma EY in Den Haag kwam een bommelding binnen. De werknemers zijn ondergebracht in een kerk aan de overkant van de straat in afwachting van het politie-onderzoek.

NIEUWS

Bron: Twitter / RTV Utrecht | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser