Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jamai Loman verrast door ophef over nieuwe plaat: 'Ik ben geschrokken'

Jamai Loman verrast door ophef over nieuwe plaat: 'Ik ben geschrokken'

Toen ‘Idol’ Jamai Loman besloot om na vijftien jaar een nieuw album uit te brengen, hield hij rekening met enige kritiek. Hij had alleen niet verwacht dat er ophef zou ontstaan over specifiek zijn songteksten. 

| Justine Wouterson

Op zijn nieuwe plaat zingt hij bewust niet over ‘hij’ of ‘hem’, een keuze die flink wat stof doet opwaaien in de LHBT-gemeenschap.

Lees ook
Waarom Jamai zich volgens Richard Groenendijk wél als homo moet uiten in z’n liedjes

‘Ik wil niemand uitsluiten’

“Het heeft me aardig verrast. Iedereen weet dat ik op mannen val, daar heb ik ook nooit moeilijk over gedaan”, reageert Jamai in Pauw gisteravond. “Ik ben geschrokken, juist omdat ik niemand wil uitsluiten is de hele LHBT-gemeenschap over me gevallen.”

‘Dit heeft niets met schaamte te maken’

Volgens de zanger speelt zijn geaardheid geen rol. “Het heeft er niets mee te maken dat ik me schaam voor mijn homoseksualiteit. Ik ben vijftien jaar geleden uit de kast gekomen, dat stond op elke voorpagina, ik heb mijn kleur al lang bekend.”

‘Ik ben muzikant, geen activist’

Jamai wilde “iedereen aanspreken” met zijn liedjes. “Als schrijver zal ik daarom altijd kiezen voor jou, nooit voor hij of zij.” Toch gaf de zanger toe dat hij wel rekening hield met kritiek uit conservatieve hoek. “Ik was bang dat ik in een bepaalde hoek zou worden gezet als ik wel in de hij-vorm zou schrijven. Dat wil ik niet. Ik ben muzikant, geen activist.”

Bekijk het fragment van Pauw in onderstaande video. Bekijk hier de hele uitzending.

NIEUWS | L'HOMO. | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: Pauw | Foto: Still uit uitzending

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Wat een gezeur, liefde is universeel maakt niet uit of je van een man of vrouw houdt. Maar de LHBT community wordt nu wel idioot drammerig en daarmee kweken zo alleen maar meer onbegrip.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser