nieuws

Ja, betaald bier drinken is écht een baan: Heineken zoekt bierproevers

Ja, betaald bier drinken is écht een baan: Heineken zoekt bierproevers

Elke dag bier drinken klinkt velen wellicht al als muziek in de oren, maar als je er dan ook nog voor betaald wordt, dan heb je toch wel één van de leukste banen van Nederland.

| Marloes van Wijnen

Ja, in Nederland, dat lees je goed: deze vacature staat namelijk open bij Heineken.

Lees ook
Van Goudslokje tot Klein Schuimpje: verzin jij de naam van het nieuwe Efteling-biertje?

Voorwaarden
De bierbrouwer is op zoek naar ‘gemotiveerde en enthousiaste kandidaten’ die minstens achttien jaar oud zijn en binnen een straal van 25 kilometer van de brouwerij in Zoeterwoude Rijndijk wonen. Dit laatste is een vereiste omdat je wordt opgehaald en weggebracht door een taxi. Je zou er bijna voor gaan verhuizen.

Eerst even opleiden
Voordat het echte werk begint worden de bierproevers eerst twaalf weken opgeleid. Bier proeven lijkt namelijk makkelijk, maar dat is dus niet zo. De kandidaten leren in drie wekelijkse sessies van anderhalf uur hoe ze het beste kunnen proeven. Daarna wordt besloten wie er wordt aangenomen. Letterlijk en figuurlijk een proeftijd, dus.

‘Ruime vergoeding’
En áls je dan een van de gelukkige proevers bent die voor het echie aan de slag mag, kan je ook nog eens een ‘ruime vergoeding’ verwachten. Dus, waar wacht je nog op? Je kan hier solliciteren. Bedank ons later maar.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Heineken | Foto: Pexels.com

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser