Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Zorgvlogger Tommie Niessen wil het verplegersvak populairder maken

Zorgvlogger Tommie Niessen wil het verplegersvak populairder maken

Het leek hem maar niks, werken in de zorg. Wie wil er nou mensen wassen die je amper kent? ‘Dat is een heel klein deel van het werk’, vertelt Tommie Niessen. Inmiddels werkt hij al twee jaar in de zorg en is hij helemaal om.

| Tim van Rodijnen

Tommie blogt en vlogt over zijn werk, maar er is nu ook een boek, waarin hij vertelt over zijn werk als verpleegkundige.

Studiekeuzetest

Tommie deed negen jaar geleden een studiekeuzetest. Onderaan dat lijstje: zorg en welzijn. En nu is Tommie al twee jaar werkzaam, juist in die bedrijfstak, als verpleegkundige in de wijk in Helmond. Tommie haalt vooral ontzettend veel voldoening uit zijn werk. “Ik kan op een directe manier iets voor iemand anders betekenen. En dat doet zeker wat met me.”

Totaal niet stoer

In eerste instantie leek het hem totaal niet stoer om werkzaam te zijn in de zorgsector. “Jongens kiezen niet zo snel voor de zorg. Daardoor had ik een beeld dat het meer voor vrouwen was. En ik vond het ook niet makkelijk om aan mijn vrienden te vertellen dat ik in de zorg wilde werken.” Die zorgen bleken onterecht te zijn, want zijn vrienden deden er totaal niet moeilijk over. “Tuurlijk maken ze er wel eens grapjes over, maar we maken allemaal grapjes over elkaars werk.”

Vooroordelen

Ook kreeg Tommie te maken met een aantal vooroordelen omdat hij verpleger is. “Mensen dachten al snel dat ik homo was. Alleen maar omdat ik als man in de zorg werk. In mijn geval is dat niet zo. Ik heb namelijk een vriendin. Maar dat dat vooroordeel bestaat bij mensen, dat is een probleem.” Tommie vindt dan ook dat dat moet veranderen. “Mannen moeten het gewoon een kans kunnen geven.”

Geïnspireerd en gemotiveerd

Tommie heeft niet per se als doel om meer mannen in de zorg te krijgen, maar ontvangt wel positieve reacties. Juist van mannen. “Ik heb wel al meerdere malen gehoord dat mannen geïnspireerd en gemotiveerd zijn geraakt door wat ik doe.” Toch is Tommie van mening dat het wel goed zou zijn als er meer mannen in de zorgsector werken.

Documentaire

Wat ontbreekt er nog tussen het rijtje ‘blogs, vlogs en een boek’? Precies, een documentaire. “Daar heb ik nog geen aanbiedingen voor gehad, maar als het op mijn pad komt, sta ik er zeker voor open. Het lijkt me mooi om een docu te maken waarin ik kan laten zien hoe het gaat in de wijkzorg. De minder leuke dingen, zoals al het registratiewerk horen er ook bij. Soms lijkt het wel of je niet vertrouwd wordt, omdat je echt alles op moet schrijven. Maar uiteraard zou ik ook graag de mooie dingen laten zien. Alle gesprekken met de patiënten zijn voor mensen van onze generatie erg leerzaam. Zij hebben alles al meegemaakt, wij niet.”

Lees ook
En… de redactie was leeg: wie is deze ongelooflijk fijne verpleger?

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser