Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

YouTuber Fadim vindt ophef over Boef overdreven: 'Fouten maken is menselijk'

YouTuber Fadim vindt ophef over Boef overdreven: 'Fouten maken is menselijk'

Je kunt er niet omheen: de kritiek op Boef nadat hij vrouwen voor ‘hoer’ uitmaakte. Het lijkt wel alsof heel Nederland volledig klaar met ‘m is.

| Merel Boudrie

YouTuber Fadim Kurt vindt dat allemaal een beetje overdreven: “Het valt niet goed te praten, maar fouten maken is meer dan menselijk.”

Lees ook
Ook deze organisaties laten Boef vallen na vrouwonvriendelijke uitspraken

Opgeblazen
“Natuurlijk vind ik het niet kunnen wat hij heeft gezegd”, vertelt Fadim als we haar opbellen. Dat doen we naar aanleiding van haar interview in de Volkskrant dit weekend, waarin ze vertelt over negatieve reacties die vloggers over zich heen krijgen. “Net zoals iedereen denk ik, waarschijnlijk denkt ook Boef daar hetzelfde over. Maar ik vind dat er heftig op wordt gereageerd.” Volgens Fadim zijn er veel artiesten die ergere dingen hebben gedaan, en dat wordt niet zo opgeblazen.

Vlogger
Fadim is zelf ook vlogger. Haar YouTube-kanaal Make-up Artist Fadim heeft tienduizenden abonnees, die dagelijks zien wat ze allemaal uitvoert. Ook zij wordt regelmatig voor ‘hoer’ uitgescholden. “Ze gebruiken vrijwel altijd de term ‘negerhoer’, omdat ik een donkere vriend heb. In het begin vond ik dat moeilijk, maar het gebeurt nu zó veel dat ik er niet meer door wordt geraakt.”

Menselijk
Dat Boef hetzelfde scheldwoord gebruikt, vindt ze dan ook niet door de beugel kunnen. De storm aan kritiek evenmin: “Iedereen maakt fouten. Ik heb ook weleens dezelfde fout twee of drie keer gemaakt. De status van Boef is alleen anders, waardoor hij publiekelijk door het stof gaat. Het valt niet goed te praten, maar ik vind fouten maken meer dan menselijk.”

‘Boycot helpt niet’
Dat radiozenders, festivals en reisorganisaties nu massaal afstand doen van de rapper, vindt ze dan ook te ver gaan. Boycotten helpt niet, denkt Fadim. “Ik denk persoonlijk dat hij door zijn management al heel hard is aangepakt, en dat hoort voldoende te zijn. Hij beseft vast dat hij moet veranderen, maar als hij wordt geboycot krijgt hij daar de kans niet eens voor. Hij heeft immers al eerder laten zien dat hij kan veranderen.”

Vergevingsgezind
En juist dáárom krijgt hij nu zoveel over zich heen, vermoedt Fadim. “Boef heeft natuurlijk veel geflikt in het verleden, maar mensen dachten dat hij was veranderd. Nu doet-ie toch weer dit, en zijn ze teleurgesteld.” Daar herkent ze zichzelf ook wel in: ze kent Boef namelijk op een heel andere manier. “Ik heb de visagie gedaan voor zijn videoclip en een super goede ervaring met hem gehad. Hij is aardig, netjes en professioneel. Ik was dus teleurgesteld, maar ik ben vergevingsgezind: hij heeft sorry gezegd en dat is voor mij genoeg.”

Lees ook
Niet alleen Boef maar ook deze vloggers gingen flink de mist in

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Fadim Kurt

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser