interview

Wendy van Dijk over 'This Time Next Year': ''Expeditie Robinson'' wordt een flinke concurrent'

Wendy van Dijk over 'This Time Next Year': ''Expeditie Robinson'' wordt een flinke concurrent'

Volgende week is Wendy van Dijk voor het eerst op tv te zien met het nieuwe programma ‘This Time Next Year’, waarin transformaties die een heel jaar hebben geduurd binnen enkele seconden worden onthuld.

| Tim van Erp

En dan hebben we het niet zomaar over een make-over, maar over doelen als het overwinnen van een ziekte of het krijgen van een kindje. De vraag is: wordt dat doel gehaald in een jaar? Wij belden met Wendy over de show.

Is het voor jou net zo’n verrassing als voor de kijker of de deelnemers zijn geslaagd in hun streven?
“Ja: ik ontmoet alle mensen die meedoen en praat met hen over wat zij willen bereiken, maar ik word daarna niet door mijn redactie op de hoogte gehouden van hoe het traject verloopt. Ik weet zelf dus ook niet of het is gelukt of niet.”

Dat betekent dat je behoorlijk moet improviseren, als je hen na een jaar weer ziet.
“Inderdaad, ik moet me laten leiden door wat ik zie, wat ik voel. Hoe moeilijk dat is, verschilt heel erg per onderwerp. Vaak is het mooi nieuws, en soms zijn het luchtige onderwerpen. Maar af en toe krijg je ook slecht nieuws, of gaat het om iets heel zwaars. Dat was soms heel pittig.”

Wat is jou het meest bijgebleven?
“Ik kan eigenlijk niet een specifiek voorbeeld noemen: er waren veel indrukwekkende verhalen. Wat me wel echt heeft verbaasd, is dat je in een jaar tijd álles kunt bereiken. Als je maar alles op alles zet. Een mooi voorbeeld is een jongen die heel erg stotterde, en daar van af wilde komen. Zijn doel was om na een jaar zijn examen Nederlands mondeling af te leggen. Toen ik hem ontmoette, kwamen we bijna geen twee zinnen verder. En een jaar later… Hij was er echt klaar mee. Dan kunnen er wonderen gebeuren.”

Heb je jezelf ook een doel gesteld voor over een jaar?
“Nou, vorig jaar al eigenlijk. Ik ga op 7 oktober de marathon van Chicago lopen, over een maand dus al. Ik train natuurlijk al een jaar. Dat doe ik met DISQ, een mobiel fitnessapparaat waarbij je een heupgordel draagt met aan beide zijden weerstandsapparaten. Dat is een enorm goeie manier om je bovenbenen, billen of core te trainen (zie video hieronder, red.). Ik heb enorme sprongen gemaakt daardoor, want een jaar geleden liep ik de dijk nog niet af.”

Glazen bol: this time next year…

We wilden Wendy ook zelf een paar voorspellingen laten doen voor over een jaar. Kijken we in september 2019 of die een beetje zijn uitgekomen. Gaan we:

This Time Next Year is Donald Trump…
“Ja… Ondanks alle commotie in het Witte Huis, denk ik dat hij tóch nog wel president is.”

Lees ook
‘Medewerkers Witte Huis werken bewust president Donald Trump tegen’

This Time Next Year heeft Thierry Baudet…
“…niet zulke hoge ogen gegooid bij de Provinciale Staten-verkiezingen als hij zelf denkt.”

This Time Next Year kijken we terug op…
“Net zo’n warme zomer!”

This Time Next Year presenteer ik…
“…sowieso The Voice weer. Ook denk ik dat ik naast This Time Next Year nog iets nieuws heb ontwikkeld. Dat zou een mooi doel zijn.”

This Time Next Year is This Time Next Year…
“…nog op televisie? Ja, ik hoop dat het nog een seizoen krijgt, maar het is moeilijk in te vullen. Televisie wordt tegenwoordig minder bekeken, dus een programma moet wel echt aanslaan en dat hangt van veel factoren af. Expeditie Robinson staat er tegenover geprogrammeerd, dat is zwaar geschut.”

Het programma is vanaf 13 september elke donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. This Time Next Year is ook te bekijken bij Videoland.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.49 Fotofloor

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser