Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Wel of geen baby? Ida (46) helpt je met die keuze in 'Het Babydilemma'

Wel of geen baby? Ida (46) helpt je met die keuze in 'Het Babydilemma'

De vraag of je eigenlijk ooit kinderen wilt is er één die veel vrouwen zichzelf stellen. Ida Kersseboom (46) schreef over haar ervaringen een boek: ‘Het Babydilemma’.

| Gaby Boterkooper

“Ik zei altijd: één of geen kinderen. Nu heb ik een zoon en een dochter.”

Lees ook
Boekenbal in teken van verleiding: ‘Wel willen, niet mogen, tóch doen’

Excuses
“Ik kwam erachter dat ik de vraag of ik kinderen wilde wegwuifde. Ondertussen bleef de biologische klok tikken, maar verzon ik excuses om er niet over na te hoeven denken. Toen ik 35 was wist ik het nog steeds niet, dus zei ik tegen mijn man dat hij het maar moest beslissen. Op mijn 36e besloot ik het aan moeder natuur over te laten.

“Na achttien maanden was ik zwanger en in de vijftiende week begon ik te genieten van mijn zwangerschap. Toen ik moeder werd van de tweede, hadden we dat op basis van gevoel en verstand besloten en dat voelde veel beter.”

Kinderloosheid
“Met het dilemma van wel of geen kinderen krijgen wil ik vrouwen helpen.” Het maakt Ida dan ook niet uit wat de keuze uiteindelijk is, als je maar een keuze maakt. “Ik denk dat vrouwen gelukkiger worden als ze actief met zo’n dilemma aan de slag gaan. Ongewilde kinderloosheid is verschrikkelijk, dus je wilt niet dat uitstel de reden is dat dit uiteindelijk gebeurt.”

Doelen
Het boek Het Babydilemma heeft daarom verschillende doelen. “Ik wil mensen bewust maken en informeren, want door uitstel verdwijnt het babydilemma niet. Daarom behandel ik bijvoorbeeld wat er gebeurt met je lichaam als je ouder wordt en gaat de lezer in elk hoofdstuk actief met vragen aan de slag. We hebben tegenwoordig enorm veel keuzestress, dus ik wil vrouwen helpen met het maken van deze belangrijke keuze.”

Het Babydilemma ligt vanaf 8 april in de winkel.

NIEUWS | KINDEREN | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Picture People

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser