Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Een gefrustreerde man? Volgens deze schrijver moet je 'm af en toe worst laten draaien

Een gefrustreerde man? Volgens deze schrijver moet je 'm af en toe worst laten draaien

Mocht je je man zat zijn, dan heeft schrijver Meneer Wateetons (44, pseudoniem) de oplossing: laat ‘m lekker in de keuken worsten draaien. Hoe dat moet? Dat leest-ie in de ‘Worstbijbel’. 

| Maaike van de Graaf

En ’t mooie is: je houdt er zelf nog een lekkere avondmaaltijd aan over ook.

Lees ook
Relatieproblemen? Sex is het antwoord, ook als je geen zin hebt

Wat mannelijkheid

Als mannen worst zouden moeten draaien en bakken omdat ze het enkel en alleen leuk vinden, is dat natuurlijk niet genoeg. Dan zouden vrouwen er net zo goed ook aan kunnen beginnen. Nee, volgens Meneer Wateetons heeft het juist te maken met het feit dat “je de man af en toe even helemaal de man moet laten zijn. Wij mannen willen nu eenmaal graag denken dat we nog oerman zijn en daar hoort worst maken ook bij.” Volgens hem moet je daar als vrouw maar aan toegeven: “Laat hem gewoon af en toe geloven, daar wordt hij een betere partner van en zo kruipt hij ’s avonds zonder frustraties naast je.”

Een soort therapie

Meneer Wateetons komt natuurlijk niet zomaar op het idee om een boek te maken over worsten. “Toen ik acht jaar geleden voor het eerst een worst ging maken, merkte ik dat ik me een échte vent voelde.” Sterker nog, hij vond met een gehaktmolen in de keuken staan zo’n verademing dat het “een beetje uit de hand liep”. En dus besloot de schrijver zijn vorm van “therapie” te bundelen in een boek vol met slagersgeheimen en recepten voor worsten.

Als het dan toch niet werkt

En ondanks dat er in de Worstbijbel in zo’n vijfhonderd pagina’s wordt uitgelegd hoe en waarom je de beste worst maakt, is er natuurlijk ook een kans dat het je man niet gaat lukken en hij met zijn oermanfrustraties blijft zitten. Met alle gevolgen van dien. Dat is niet erg, ook daar bedacht Meneer Wateetons een oplossing voor. Hij zette een aantal ‘worstcrimes’ op een rijtje, waaruit je tips kan halen hoe je – met diezelfde gehaktmolen – van je gefrustreerde man afkomt.

Denk je nu: dit kookboek moet ik aan mijn man geven? Dat kan. De Worstbijbel koop je hier of hier.

 

SNACKS | ETEN & DRINKEN | INTERVIEW | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Worstbijbel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser