Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Lucienne viel kilo's af nadat ze onder hypnose een 'virtuele maagband' kreeg

Lucienne viel kilo's af nadat ze onder hypnose een 'virtuele maagband' kreeg

Het lijkt wel een sprookje: een maagband plaatsen en afvallen, zónder dat er een ziekenhuisbezoek aan te pas komt. Toch kan het echt, meent hypnotherapeut Simone Visser (54).

| Ashley Doogan

Ze plaatste een ‘virtuele maagband’ bij Lucienne Koorenhof (56). We belden hen allebei. (En een (obesitas)chirurg)

Liever kwijt dan rijk

Lucienne woog 75,4 kilo toen ze Simone opbelde. Niet ontzettend zwaar en zeker niet genoeg overgewicht om in aanmerking te komen voor een medische maagverkleining, maar met haar 1,64 meter waren het toch wat extra kilo’s waar Lucienne graag vanaf wilde. “Ik herkende mijn eigen hoofd niet meer in de spiegel.”

Geen zweefteef

Ze stuitte via internet op Simones praktijk ‘Uriël’. “Het sprak me gelijk aan. Ik sta erg open voor spiritualiteit en denk niet snel: dat kan niet. Ook klikte het gelijk goed met Simone. Ze heeft veel humor, er is echt niets zweverigs aan. Dus maakte ik een afspraak voor een eerste sessie.” Inmiddels is ze vijf weken verder en al zo’n vijf kilo lichter. “Bijzonder, hoe goed het werkt. Ik pas mijn kleding weer; ik ben aan het winkelen in mijn eigen kast.”

Hypnotherapeut Simone.

Chipssaboteur

Simone helpt met haar praktijk niet alleen mensen met overgewicht, maar ook onder andere rokers of mensen met trauma’s. “Hypnose klinkt eng”, vertelt ze. “Maar eigenlijk ben je in je dagelijkse leven ook vaak in trance. Als je bijvoorbeeld een boek leest en niet hoort dat je geroepen wordt. Hypnotiseren is eigenlijk je onderbewustzijn een opdracht geven die gewoontes doorbreekt. Het stemmetje in je hoofd wordt een bondgenoot, in plaats van een saboteur die bijvoorbeeld chips wil. Je leert weer naar je lichaam luisteren. Natuurlijk kan dit ook op eigen kracht, door middel van wilskracht, meditatie of yoga, maar hypnose kan hierbij een grote steun zijn.”

Een schijnwond

Simone heeft zelf ook een maagbandhypnose ondergaan. “Daarna bukte ik en dacht ik echt even: ‘Oh, ik moet oppassen voor mijn wond’. Zo echt voelde het.” Voor Lucienne voelde het alsof haar bh-beugel wat strakker zat. “Ik zit sneller vol en krijg later honger, precies zoals bij een echte maagband het geval zou zijn”, vertelt Lucienne. “Maar dat niet alleen, ik heb nu ook geen behoefte meer om, elke keer als ik langs de snoeppot loop, een dropje te pakken. En sinds ik voordat ik ga slapen naar Simones stem via een mp3-bestand luister, slaap ik ook fantastisch.”

Lucienne.

hypnotherapeut afvallen

Angel eruit

Soms komt Simone tijdens de hypnose ook een emotionele blokkade tegen bij mensen. Dit probleem wordt dan ook verwerkt. “De angel eruit halen”, noemt Simone dat. “Anders kan je lijnen wat je wil, maar dan houd je het niet vol.” Lucienne had ook verdriet te verwerken tijdens haar hypnose. “En sinds de hypnotherapie heb ik er niet meer om hoeven huilen”, vertelt ze.

Nooit meer chocolade

Naast een virtuele maagband plaatsen, kan Simone er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je geen chocolade meer lust. “Maar dit gaat allemaal in goed overleg. Hypnotiseren is een grote verantwoordelijkheid, mensen leggen hun hele hebben en houwen in jouw handen. Integriteit is zeer belangrijk. Ik kan iedereen hypnotiseren, maar zij blijven de baas. Ze moeten het wel zelf willen. Zich eraan over kunnen geven.”

Lees ook
Kun je afvallen door een ‘virtuele maagband’? Zo denkt een (obesitas)chirurg erover

NIEUWS | GEZOND | OPMERKELIJK | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privéfoto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser