interview

Wel of niet vaccineren tegen HPV? We spraken twee moeders én het RIVM

Wel of niet vaccineren tegen HPV? We spraken twee moeders én het RIVM

Vaccineren tegen het HPV-virus blijkt een omstreden discussiepunt sinds bekend is dat het aantal HPV-vaccinaties in Nederland het afgelopen jaar met acht procent is gedaald.

| Tim van Erp

Wij spraken met iemand die niet begrijpt waarom andere mensen níet vaccineren, maar vroegen ons ook af: wat bewéégt iemand die zijn of haar kinderen niet vaccineert?

Lees ook
Waarom columnist Roos Schlikker (die zelf ‘foute cellen’ had) pleit voor vaccineren

Carmen: vóór vaccinatie

Daarom doken we uitgebreid in het onderwerp. Een week geleden interviewden wij Carmen (59), die het ‘bizar’ vindt dat het aantal vaccinaties afneemt. Als Carmen wel een HPV-vaccinatie had gehad, had ze haar baarmoeder waarschijnlijk niet hoeven laten verwijderen, zo vertelde ze ons.

Dunja: tegen vaccinatie

Dunja (46) staat er – op zijn zachtst gezegd – heel anders in. Zij koos er heel bewust voor om haar dochter níet in te enten. Wij wilden haar beweegredenen daartoe graag weten en belden haar op.

Hans: de feiten

In ons gesprek droeg Dunja meerdere argumenten aan voor haar keuze. Die wilden wij graag toetsen op juistheid, en daarom legden we ze voor aan Hans van Vliet van het RIVM.

Alle stukken lezen? Hier staan ze op een rij:

NIEUWS | GEZOND | INTERVIEW | MEEPRATEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Melanie BrandMelanie Brand

Ik ben zelf net geopereerd aan baarmoederhalskanker en kan je zeggen please laat je inenten.. ik ben zelf net 30 en kwam er achter toen ik het uitstrijkje liet doen voor het bevolkingsonderzoek waar ik eerlijk gezegd eerst ook wat huiverig voor was en het voor me uit wilde schuiveb maar ben zo enorm dankbaar dat ik me toch heb laten testen.. toen ik zo jong was bestonden die vaccinaties nog niet want dat hij mij misschien wel kunnen helpen dat dit mij bespaard kon blijven..want geloof me je leven staat in een keer volledig op zn kop.. alle toekomst plannen krijgen ineens een andere lading..

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser