interview

Miriam won een bruiloft in Paradiso en trouwt vandaag in een echte Bas Kosters

Miriam (39) en Pieter (50) trouwden op Valentijnsdag 2004 al voor de lol in poppodium Paradiso. Vandaag – op precies dezelfde dag en plek – geven ze elkaar het échte jawoord. En daar mag een mooie jurk niet bij ontbreken.

| Verena Verhoeven

Wij spraken Miriam van ’t Veer, presentatrice van Bright TV op RTL Z, over deze speciale dag.

Lees ook
Aanstaande bruiden opgelet: win een trouwjurk van Bruidsmode I do! I do!

De nepbruiloft

Miriam en Pieter leerden elkaar kennen in de dancescene en kwamen elkaar vaak tegen in Paradiso, Amsterdam. Toen de twee een half jaar samen waren, trouwden ze voor de grap in de kelder van hun favoriete poppodium. Op Valentijnsdag 2004 gaven ze elkaar het jawoord. “Het was natuurlijk niet officieel, maar het was wel een hele leuke nacht”, vertelt Miriam. “De bruiloft was inclusief hoge hoed, lange sluier en twee ringen gezaagd uit een stuk pijp.” De ringen lagen op een rood hartjeskussen. Dat kussen heeft Paradiso daarna nooit meer teruggezien…

Pieter en Miriam tijdens hun nep-huwelijk op Valentijnsdag 2004.

Paradiso trouwen Valentijnsdag

Trouwen in Paradiso

Dit jaar kwam Paradiso met een opvallende actie: omdat het poppodium vijftig jaar bestaat, is het voor één keer mogelijk om op die – voor veel mensen – speciale plek in het huwelijksbootje te stappen. Miriam: “Pieter heeft me twee jaar geleden al eens een verlovingsring gegeven, maar daarna bleef het nogal stil op dat gebied. Trouwen – met al dat gedoe en die poespas – hoefde van ons niet zo nodig. Een bruiloft in Paradiso leek ons echter wél heel speciaal.”

Gewonnen

Het stel verzamelde alle foto’s die ze hadden van hun nephuwelijk en kwamen bij die zoektocht ook het rode hartjeskussen tegen. Ze stuurden – samen met nog 253 anderen – hun verhaal in en werden als één van de elf stellen uitgekozen om vandaag, Valentijnsdag 2018, hun huwelijk officieel te maken. Een speciaal attribuut maakt de cirkel helemaal rond: “De ringen zullen door onze zonen Pieter (6) en Tommie (4) op het rode kussen gebracht worden.”

Pagina uit het ‘programma-boekje’ van vandaag.

trouwen Paradiso Bas Kosters

De jurk

Toen het goede nieuws bekend was, ging Miriam direct aan de slag met de jurk. Ze heeft de meeste gasten wijsgemaakt dat het simpel en wit wordt, maar het tegendeel is waar. “Ik dacht meteen: ik wil in een Bas Kosters-jurk trouwen.” De modeontwerper is een vriend van het stel, dus wilde hen graag helpen. “Hij reageerde even verbaasd toen ik vroeg naar een hartjesjurk die ik ooit gezien had. ‘Weet je het zeker? Dat is wel een taart van een jurk’, waarschuwde hij me. En dat klopt, hij past maar net door de deur,” vertelt ze lachend.

trouwen Paradiso Bas Kosters

Dé dag

En vandaag is het dan zover. Om 10.00 uur vanochtend zijn de eerste geluksvogels al in het huwelijk getreden. Om 17.15 uur zijn Miriam en Pieter aan de beurt. De video boven het artikel is van een halfuur daarvoor. Aan de looks zal het in ieder geval niet liggen vandaag.

Miriam en Bas, een halfuur voor aanvang van de bruiloft.

trouwen Paradiso Bas Kosters

Mode-ontwerper Bas Kosters is zoals je ziet niet voor één gat te vangen. In het programma Het Zelfportret van LINDA.tv vertelt hij meer over zichzelf en zijn werk.

 

VIDEO'S | NIEUWS | MODE | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Miriam van 't Veer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser