Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Schrijver Anke Laterveer (37): 'Is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen?'

Schrijver Anke Laterveer (37): 'Is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen?'

De Nederlandse schrijver Anke Laterveer (37) heeft haar bruidsjurk via Twitter gratis aangeboden aan ‘iemand die ook dik is’. En daar kreeg ze veel reacties op op.

| Jules de Keiser

We spraken Anke over de jurk, de reacties en haar eigen bruiloft.

Lees ook
Wordt dit ‘m? Eerste schetsen trouwjurk Meghan Markle uitgelekt

Tweet
‘In het kader van de kerstgedachte: is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen, maar nog geen jurk heeft? Je mag de mijne hebben.’ Deze tekst plaatste Anke vlak voor kerst op Twitter. Op haar bericht kwamen meteen reacties binnen, waarna Anke de tweet weer verwijderde.

Update
Gelukkig volgde daarna snel een update.

Een tweede leven
Anke trouwde zelf in 2007: ”Het is al een tijd geleden, de jurk is zelfs mee verhuisd. Al die tijd lag hij zo goed als nieuw in een hoes ergens in mijn berging. Zo ontzettend zonde. Ik heb de jurk, die zo’n 1650 euro kostte, maar vier uur aan gehad. Daarna heb ik iets comfortabelers dat veel minder duur was aangetrokken.”

Bijzondere jurk
Dat de jurk bijna ongebruikt is, is niet de hoofdreden dat de schrijfster het waardevolle kledingstuk nu online heeft aangeboden: ”Het duurde een maand of vier voor ik de perfecte jurk gevonden had. Ik ben dik en klein, en dat maakt het heel lastig om een perfect passende jurk te vinden. Iedereen wil zich op zijn of haar bruiloft mooi voelen, en dan kies je niet zomaar een jurk uit.” Nu wil ze dus graag iemand anders met haar maten gelukkig maken met de jurk.


Dik als scheldwoord

Anke kreeg ook wat negatieve reacties op het bericht waarin zij zichzelf dik noemt. ”We leren dat het niet goed is om dik te zijn, het zou ongezond zijn en niet wenselijk. Dik zijn is gekaapt als scheldwoord en ik vind het belangrijk dat mensen die net als ik ook dik zijn, dit omarmen en zich er goed over voelen. Mensen reageren op het feit dat ik mijzelf dik noem. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat ik heel tevreden ben met mijn figuur.”

Loting
Er waren voornamelijk veel positieve reacties op haar bericht. ”Ik ga de jurk verloten en ik denk dat ik dat op nieuwjaarsdag ga doen. De jurk gaat gratis weg, want waarschijnlijk moet hij eerst nog versteld worden én even langs de stomerij en dat kost ook al geld. Ik vind het gewoon belangrijk dat de jurk naar iemand gaat die zich er net als ik de mooiste van wereld in voelt. Je leven wordt écht leuker als je jezelf ook leuk vindt en het heeft zin om daar zelf in te investeren. En daar kan een perfect passende trouwjurk denk ik echt iets aan bijdragen.”

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: Anke Laterveer | Foto: Anke Laterveer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser