Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Ruben Hein won 'Wie is de Mol?' én heeft een nieuw album uit dus wij belden hem op

Ruben Hein won 'Wie is de Mol?' én heeft een nieuw album uit dus wij belden hem op

Ruben Hein weet net zo’n 48 uur dat hij de winnaar is van ‘Wie is de Mol? 2018’ én hij heeft na vijf jaar eindelijk weer een nieuw album uit: ‘Groundwork Rising’. Een beter goed gepland toeval bestaat er niet.

| Jorieke van Noorloos

Dus belden we hem op.

Lees ook
Dit was voor de Mol het állerspannendste moment (en jullie vinden hem ‘de beste Mol ooit’

Gefeliciteerd met de winst én met je nieuwe album!

Ruben Hein: “Ja, bedankt! Wow, dit is zo raar. Je bent de eerste journalist die ik spreek, tegen wie ik gewoon open kan praten. Dat besef ik nu even. Bijna een jaar lang moest ik enorm op mijn woorden letten, maar nu mag ik gewoon vrijuit praten.”

Heb je in je Molboekje ook songteksten opgeschreven voor Groundwork Rising?

“Nee, daar is dan echt geen ruimte voor in je hoofd. Toen ik naar Georgië ging voor de opnames, lagen alle liedjes al klaar. Ik heb de jaren ervoor heel erg nagedacht over wat ik nu echt wil laten zien als muzikant en dat betekende voor mij: terug naar de basis, namelijk piano en zang. Dat het album zo rond de finale van Wie is de Mol zou uitkomen, was al ver voor mijn deelname aan het programma gepland. Maar het is natuurlijk wel een fijne samenkomst.”

Hoe was het om mee te doen met Wie is de Mol?

“Fantastisch en intensief. Je slaapt weinig en als de camera’s uitstaan, gaat het spel gewoon nog door en zijn mensen ook bezig met informatie uitwisselen. Ik werd van tevoren gewaarschuwd voor zogenaamde Mol-merries en die kreeg ik ook. Aan het einde van de opnames was ik heel zeker van mijn zaak – ‘Jan is de Mol’ – maar weken erna werd ik ’s nachts vaak wakker en begon ik te twijfelen.”

Wanneer wist je: Jan is de Mol?

“Er was niet echt een eureka-moment, maar verschillende momenten zorgden ervoor dat langzaamaan de puzzelstukjes in elkaar vielen. Tijdens de opdracht Tunnelvisie in aflevering 4 viel Jan me voor het eerst op als Mol. In die opdracht moesten we de kandidaten die ondergronds zaten, vinden, terwijl wij bovengronds zaten. Jan deed toen hele gekke dingen, hij hield de boel echt op. Toen ben ik hem in de gaten gaan houden. Ik merkte ook dat hij vaak heel snel de leiding nam, terwijl dan nog aan het nadenken was over hoe de opdracht nou in elkaar stak. Dat viel op. Na een tijdje ben ik gewoon simpel gaan rekenen en kwam ik erachter dat Jan veel minder geld in had gebracht dan mijn andere verdachte, Olcay.”

Jij werd ook flink verdacht.

“Ja! Maar dat het zo erg was, wist ik ook niet. Ik ben zelf redelijk klunzig en slordig, dus dat ben ik gaan cultiveren toen ik erachter kwam dat mensen in mij een Mol zagen. Bijvoorbeeld tijdens de verhuisopdracht, dat ik die spanbanden niet goed kreeg. Dat deed ik expres. En goed, dat ik de motorkap van een auto niet openkreeg tijdens een opdracht, dat was gewoon slordigheid. Toen had ik niet goed genoeg naar het hendeltje gezocht.”

De pot van ‘Wie is de Mol?’ bestaat uit 17.750 euro. Wat ga je met dat geld doen?

“Jan, de smiecht, zei tijdens de opnames tegen mij: ‘Als wij samen in de finale komen, dan moet de winnaar de Mol en de verliezer mee uit eten nemen’. Dat gaan we nog doen. Verder doneer ik een deel van de pot aan een goed doel en zet ik de rest op mijn spaarrekening. Ik heb net een nieuw album uit, so I’m pretty much broke now. Dus die winst komt als geroepen, voor mijn huur en zo.”

Ruben Hein gaat voor zijn nieuwe album ook op tour. Die data vind je op zijn website rubenhein.nl

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Ruud Binnekamp

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser