Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Tv-programma van Frank en Rogier start bíjna en wij (en zij) kunnen niet wachten

Tv-programma van Frank en Rogier start bíjna en wij (en zij) kunnen niet wachten

Frank en Rogier, die we kennen uit het programma ‘Steenrijk, Straatarm‘, zijn vanaf 14 januari terug op tv met een eigen programma: ‘Paleis voor een prikkie’. Wij spraken de mannen.

| Robin Nanninga

“We proberen de gezinnen waar we langsgaan een goed gevoel te geven”, aldus Frank en Rogier.

Lees ook
O, wat kijken we hier naar uit: Frank en Rogier krijgen eigen realityprogramma

Positiviteit
Even terug naar waar het begon. In het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilden ze met een gezin dat het financieel niet breed heeft. Met hun positieve instelling en enthousiasme stalen ze de harten van vele kijkers. Met name het bezoek aan de kringloopwinkel staat het tweetal nog goed bij. “Die winkel was een openbaring. Ik wist niet dat er plekken bestaan die zulke waanzinnige en spectaculaire dingen verkopen voor weinig geld.” Frank, gepensioneerd interieurontwerper, is er nog steeds van onder de indruk.

Eigen programma
Na de uitzending kwam er veel op Frank en Rogier af. “We kregen duizenden reacties via Facebook en Instagram. “Hartverwarmend”, blikt Rogier terug. Frank: “We liepen zelf al rond met meerdere ideeën, maar de programmamaker van Steenrijk, Straatarm bedacht uiteindelijk het format.” In Paleis voor een prikkie gaan de mannen met een budget van 250 euro aan de slag in huizen van armere gezinnen. “We bedenken allemaal gekke dingen om geld te genereren. Want 250 euro is wat aan de krappe kant om te doen wat we allemaal willen doen”, aldus Rogier.

Iedere keer schrikken
In totaal gaat het stel langs bij zes gezinnen. “Het is iedere keer schrikken”, vindt Rogier. “De gezinnen leven van 60 à 70 euro per week. Meestal hebben ze zestien honden en zestien katten rondlopen”, vervolgt hij. “Nee, dat is niet waar hoor. Rogier overdrijft het”, zegt Frank lachend. Samen met de gezinnen bespreekt het koppel wat de wensen zijn. “De een wil een ‘Jordaan-chique inrichting, de ander liever botanisch of modern”, legt Rogier uit.

Tranen met tuiten
De make-overs leiden nogal eens tot emotionele momenten, verklappen de twee. Rogier: “Ze huilen soms tranen met tuiten, of zijn juist sprakeloos. ‘Dit is ons huis helemaal niet. We zijn ergens anders beland’, zeggen ze soms.” De missie van Frank en Rogier is simpel: “We willen ze uit die negatieve spiraal halen. Ze moeten een positief gevoel meekrijgen.” Of dat de heren lukt, kunnen we vanaf 14 januari om 20.30 uur zien op SBS6.

Alvast een beetje voorpret: kijk hier het fragment in de kringloopwinkel uit Steenrijk, Straatarm terug.

NIEUWS | TV | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Steenrijk, Straatarm (SBS6)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser